ΤΡΙΠΟΛΗ. Το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/12/2022) η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, κυρία Ελένη Καρούντζου.

Αρχικά, η Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι στην πλατεία Άρεως θα δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ενώ τόνισε ότι για τις εκδηλώσεις υπάρχει συνεργασία με φορείς, όπως ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, το Πολεμικό Μουσείο, τα Λυρικά Σύνολα, οι δύο Χορωδίες της πόλης, οι «Στρίγκλες» και η ΚΟΙΝΣΕΠ «Τέχνης Ροή».

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10 Δεκεμβρίου με την εκδήλωση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης, ενώ την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΦΟΤ.

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη και την Action Team «Κάνε μια ευχή». Θα υπάρξει το πρώτο Santa Walk, με τα παιδιά να περπατούν μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο μέχρι την πλατεία Πετρινού, σε μια δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα 48 ώρες. Εκείνη την ημέρα, θα τραγουδήσουν, επίσης, τα «Σκαθάρια» της Χορωδίας Τρίπολης και η Χορωδία του ΚΑΠΗ Τρίπολης.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται ακόμα στις 17 Δεκεμβρίου εκδήλωση από τα Λυρικά Σύνολα, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει θεατρική παράταση από τους προσκόπους.

Στις 23 Δεκεμβρίου θα οργανωθεί εργοστάσιο σοκολάτας, επίσης από τους προσκόπους της πόλης.

Από τις 27 ως τις 31 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν δράσεις στην πλατεία Άρεως, πρωί και απόγευμα.

Πρόγραμμα Χριστουγέννων 2022 - 2023

Σάββατο 10 και

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00

«...Θέμα χρόνου»

Η Λαογραφική Εστία Τρίπολης θα μας παρουσιάσει μια παράσταση αφιερωμένη στο χρόνο και τα χρόνια μας. Βήματα αναμνήσεις και σκόρπιες σκέψεις για τον κυκλικό και τον γραμμικό χρόνο, την σχετικότητα και την αδιαλλαξία του, όπως μπορεί να μας επισκέπτονταν μια νοσταλγική μέρα του Δεκέμβρη.

Η εκδήλωση τελεί με την υποστήριξη του Υπ. Πολιτισμού

Είσοδος με εισιτήριο 7.00 ευρώ

Μαλλιαροπούλειο

Θέατρο

Εκδήλωση της Λαογραφικής

Εστίας

Κυριακή 11

Δεκεμβρίου και

ώρα 20:00

«Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;»

Το θεατρικό εργαστήρι του Φ.Ο.Τ θα παρουσιάσει το χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Μουσική: Γιώργος Κουρουπός με τη συμμετοχή τεσσάρων μουσικών, σοπράνο και βαρύτονου τραγουδιστή.

Αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Αποστολοπούλειο

Πνευματικό Κέντρο

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00

«Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου»

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την International Action Art και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης θα πραγματοποιήσουν το 1ο Santa Walk για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τον περίπατό τους από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως θα καταλήξουν στην Πλατεία Πετρινού. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευθούν από τους εθελοντές της Action Team ένα φαναράκι προσφέροντας ένα μικρό αντίτιμο (3 ευρώ), το οποίο θα δοθεί για τους σκοπούς του "Κάνε μια Ευχή Ελλάδος".

Με το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου, το οποίο θα δώσει ο Δήμαρχος της πόλης μας, τα φαναράκια θα απελευθερωθούν στον νυχτερινό ουρανό της πόλης ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από το νεανικό μουσικό συγκρότημα "48 Ώρες".

Φορέστε τα κόκκινα σκουφάκια σας, φέρτε τους τετράποδους φίλους σας και ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Πλατεία Πετρινού

Σάββατο 17

Δεκεμβρίου και

ώρα 20:00

«Χριστουγεννιάτικες Λυρικές Κιθάρες»

Τα «Λυρικά Σύνολα» θα μας παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και έργα ευρωπαίων συνθετών (Bach, Beethoven, Vivaldi,Mudarra κ.α) από τις περιόδους της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του 20ου αι.

Μαλλιαροπούλειο

Θέατρο

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30

«Χριστουγεννιάτικη γιορτή Προσκόπων Τρίπολης»

Οι Πρόσκοποι Τρίπολης θα πραγματοποιήσουν δράσεις με θεατρικά μονόπρακτα και τραγούδια από τα "Λυκόπουλα" (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) και θεατρική παράσταση από "Προσκόπους και Ανιχνευτές" (παιδιά ηλικίας 11-17 ετών).

Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη προσκοπική εορταγορά.

Αποστολοπούλειο

Πνευματικό Κέντρο

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00

"1ο Christmas Run Tripolis"

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Γ.Σ.Α και την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Περφ/ρειας Πελ/σου θα πραγματοποιήσουν αγώνα δρόμου 5000μ, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Άρεως.

Πλατεία Άρεως

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00

«Ta Χριστούγεννα των πολέμων»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης διοργανώνει εκδήλωση ιστορικής αναδρομής, στα γεγονότα, που συνέβησαν στα πεδία των μαχών, τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στους αγώνες των περιόδων 1904-1908, 1912-1913, 1919-1922, 1940-1941 και στο δραματικό ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα Τρίπολης με βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων και Χοράρχη τον κ. Βασίλειο Κούρο.

Στο χώρο θα εκτίθενται και δυο έργα της ζωγράφου-προσωπογράφου Μαριλύ Ξαγά.

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (εκθετήριο)

Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00

«Ζάχαρη Άχνη και Χορευτικά Ταξίδια»

Το χορευτικό συγκρότημα "Λύκειο των Ελληνίδων" σε μια

μουσικοχορευτική παράσταση των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις.

Μαλλιαροπούλειο

Θέατρο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

και ώρα

18:30

«Καρυοθραύστης»

Το μεικτό τμήμα της χορωδίας "Ορφέας Τρίπολης" με τη συνοδεία συμφωνικού ορχηστρικού σχήματος δωματίου και ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Τρίπολης θα μας ταξιδέψουν σε τόπους παραμυθένιους αναδεικνύοντας την αξία της υπεροχής του καλού έναντι της μοχθηρίας και της ιδιοτέλειας με το γνωστό χορόδραμα του συνθέτη της ρομαντικής εποχής Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι σε αγγλικό λιμπρέτο της Έντιθ Σάνφορντ Τίλοτσον.

Μαλλιαροπούλειο

Θέατρο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

και ώρα

18.00

«Εργοστάσιο Σοκολάτας»

Οι Πρόσκοποι Τρίπολης μας προσκαλούν να συμμετέχουμε σε ένα γευστικό ταξίδι στη σοκολάτα, που όλοι αγαπάμε.

Πλατεία Άρεως

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

και ώρα

12:00

«Της προ-προ-προγιαγιάς η χριστουγεννιάτικη συνταγή» Μέρος Β'

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι ¨Στρίγγλες¨ σε ένα κουκλοθεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι της Κυρά Ρήνης "τα Χριστούγεννα του Έλεφ και της Άντας". Η μέρα των Χριστουγέννων πλησιάζει και ο Έλεφ με την Άντα, δυο αγαπημένα αδερφάκια, δοκιμάζουν μια παλιά οικογενειακή συνταγή μπισκότων για τη γιορτή. Όμως κάποια γράμματα έχουν σβηστεί.

Τα δυο αδερφάκια προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του υλικού που λείπει, μαζί με τους φίλους τους, ανακαλύπτοντας το πιο μαγικό μυστικό συστατικό των Χριστουγέννων. Αυτό που τα κάνει όλα πιο όμορφα. Ποιο είναι;

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00

«Που θα πάει τέλος πάντων η βαλίτσα;»

H ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ¨Τέχνης Ροή¨ σε μια ξεχωριστή βιωματική δράση με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία θα επιδοθούν σε ένα παιχνίδι αναζήτησης της βαλίτσας των Χριστουγέννων μέσα από διάφορες δοκιμασίες (karaoke, καλλιτεχνικές δράσεις, θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμό).

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (εσωτερικός και εξωτερικός χώρος)

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30

"Εκδήλωση Ιδρύματος Σχίζα"

Το Ίδρυμα Αναστασίου Σχίζα θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της Τρίπολης, που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στα δημόσια Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Μαλλιαροπούλειο

Θέατρο

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα

«Ο Σκρούτζ και τα πνεύματα των Χριστουγέννων»

Η "παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου" μας παρουσιάζει την κλασσική ιστορία του Κάρολου Ντίκενς με τα πολλά μηνύματα για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Είσοδος με εισιτήριο

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία

Από τη Χορωδία Τρίπολης με μαέστρους τις κυρίες Ελένη Αλεξοπούλου και Αμαλία Γούλα

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:30

«Χριστούγεννα στην Καλλιτεχνούπολη»

Το ¨Τρένο της Χαράς¨ θα παρουσιάσει μια ιστορία διαφορετική αφού ο Αϊ Βασίλης λαμβάνει ένα γράμμα, που οι αποστολείς του, δυο μικρά παιδιά, του ζητούν δώρα για τους παππούδες και τους γονείς τους και όχι για τα ίδια... Μεγάλο το στοίχημα και ο Άγιος των μικρών απευθύνεται στους ταλαντούχους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης! Θα τα καταφέρουν άραγε;

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Πλατεία Άρεως

Tree-πολή: Παραμυθένια Χριστούγεννα

Στην πλατεία Άρεως θα τοποθετηθούν τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια του Δήμου όπου θα

πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις για παιδιά στα πλαίσια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου

χωριού καθημερινά, από τις 26 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 31/12/2022. Το ωράριο λειτουργίας

του θα είναι ως ακολούθως :

Ημερομηνία:

Πρωινή βάρδια

Απογευματινή βάρδια

Δευτέρα 26/12/2022

17:00-20:00

Τρίτη 27/12/2022

11:00-14:00

17:00-20:00

Τετάρτη 28/12/2022

11:00-14:00

17:30-20:30

Πέμπτη 29/12/2022

11:00-14:00

17:30-20:30

Παρασκευή 30/12/2022

11:00-14:00

17:30-20:30

Σάββατο 31/12/2022

11:00-14:00

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις