ΣΠΑΡΤΗ. Η Πνευματική Εστία Σπάρτης (ΠΕΣ), κατευοδώνει «τον ακριβό Φίλο, Γιώργο Δημόπουλο».

Γεώργιος Δημόπουλος 3.12.1933 - 3.12.2022

«ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ»

«Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε…

Έχοντας δίκαια κερδίσει “τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών”, που κάποτε συνιστούσε την ύψιστη καταξίωση της επίγειας διαδρομής ενός ανθρώπου και πολίτη∙

Υπόδειγμα πραότητας, ανθρώπινης ζεστασιάς, ευγένειας, πνευματικής ευθυκρισίας και κοινωνικού ήθους. Γιατί, ήθος διακόνησε, ήθος μεταλαμπάδευσε -στην οικογένεια, στους μαθητές του, στους φίλους και την κοινωνία ευρύτερα- ήθος κληροδοτεί στους επιγενόμενους.

Ήθος, που χαρακτήριζε όλη την πορεία του: Aπό τα παγωμένα βήματα των μαθητικών οδοιποριών του μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Μεγαλόπολης, στα βήματα του πρώτου του διορισμού στα δυσπρόσιτα Λουκάδικα της Μέσα Μάνης κι από ‘κει ως τις ανώτερες βαθμίδες του εκπαιδευτικού διακονήματος, στις οποίες επάξια ανήλθε.

Αλλά και γιατί, ως ενεργός πολίτης, συγκαταλέχθηκε σ’ εκείνους που Τιμή τούς πρέπει, αφού -λόγω και έργω- δείχτηκαν “δίκαιοι και ίσοι σ’ όλες των τις πράξεις”.

Φεύγοντας σήμερα καταλείπει εδώ πλήθος φίλων. Αλλά, και εν σκηναίς δικαίων, όπου επαξίως θα καταταγεί και συναριθμηθεί, πάλι πλήθος καλών φίλων, που προηγήθηκαν, θα συναντήσει…

Εκ μέρους της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, στην οποία επί δεκαετίες κατέθεσε μόχθο ψυχής και σώματος συναποτελώντας επί σειράν ετών τον πυρήνα μιας συλλογικότητας, την οποία ο αείμνηστος Άγγελος Δεληβοριάς χαρακτήριζε “έναν εξαιρετικής ποιότητας σπάνιο συνδυασμό, συνάρτηση μάλλον ενός εκλεκτού και αφοσιωμένου έμψυχου δυναμικού με τη γενναιόδωρη αποτελεσματικότητα της κοινωνικής προσφοράς του”, κατευοδώνουμε τον ακριβό Φίλο με τον στίχο του ποιητή:

“…ευλογημένοι αυτοί που τα δώσανε όλα, κι ύστερα κοίταξαν έν’ άστρο σαν τη μόνη ανταπόδοση”.

Αιωνία η μνήμη του

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις