ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, επισκέφθηκε και προσκύνησε την Μονή Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη Παλαιοπαναγίας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος συνδέεται από μικρή ηλικία με τον τόπο. Η ευχάριστη έκπληξη της επισκέψεως αυτής εκφράστηκε από την φιλοξενία του ηγουμενεύοντος της Ι. Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Ραφαήλ Τσάλτα.

Ο κ. Αραχωβίτης ξεναγήθηκε στο Καθολικό με τον πλούσιο αγιογραφικό διάκοσμο του 17ου αι. των αδελφών Μόσχου και τον αύλειο χώρο με τις ερειπωμένες πτέρυγες που κατακάηκαν από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ, ενώ στην συνέχεια στην εναπομείνασα πτέρυγα έλαβε χώρα το πατροπαράδοτο μοναστηριακό κέρασμα.

Ο κ. Βουλευτής άκουσε με ενδιαφέρον τις κινήσεις και το όραμα του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου για την Μονή Κούμπαρη, αλλά και για τις υπόλοιπες πέντε Ιερές Μονές που ανασυστάθηκαν με την πρόνοιά του, από τον Ιούνιο του 2021.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχές του προς τον Καθηγούμενο, για την υλοποίηση του δύσβατου έργου της ανακαίνισης και αναστήλωσης του ιστορικού και μαρτυρικού χώρου και την κατάστασή του ως ένα ακόμη πνευματικό προπύργιο του τόπου μας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής και πρώην υπουργός έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Σεβασμιωτάτου προκειμένου να συνδράμει το έργο με κάθε δύναμη που διαθέτει.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Βαμβαλής

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις