ΣΠΑΡΤΗ. Μια κάποια λύσις, διαφαίνεται στο σύνθετο ζήτημα της φύλαξης του Δημοτικού Σχολείου των Αμυκλών, όπως αυτό προέκυψε με την πρόσφατη αφαίρεση του Σχολικού Φύλακα από την ιδιαίτερη αυτή σχολική μονάδα του Δήμου Σπάρτης.

  • Συνάντηση

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (9/10, 10:00), στο Παλαιό Δημαρχείο της Σπάρτης, στην οποία συμμετείχαν οι συναρμόδιοι δημοτικοί φορείς, εκπρόσωπος των φυλάκων όπως κι εκπρόσωπος των Ρομά, παρουσιάστηκε το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής στη Δ/νση του Σχολείου.

  • Εταιρεία security

Η φύλαξη του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security). Αυτό έχει χρονικό ορίζοντα το αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, διάστημα.

  • Προαπαιτούμενα

Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν ώστε να τηρείται το γράμμα του νόμου για τοποθέτηση security:

Κατάλληλος χώρος ή κουβούκλιο, για το φυλακτικό προσωπικό· εδώ προτάθηκε και isobox από άλλη δομή του Δήμου.

Περίφραξη με συγκεκριμένες προδιαγραφές· η υπάρχουσα φέρει φθορές, χρειάζεται επισκευή ή ανακατασκευή.

Η διαδικασία εκπλήρωσης των συγκεκριμένων προϋποθέσεων ήδη έχει δρομολογηθεί κι ευχή όλων μας είναι οι προσπάθεια να έχει τελεσφορήσει έως τις 9 Ιανουαρίου, που ανοίγουν ξανά τα Σχολεία.

  • Τι θα γίνει έως τότε;

Στο μεσοδιάστημα υπήρξε η δέσμευση πως σχολικός φύλακας θα «δίνει το παρών» στη σχολική μονάδα, (13:00 – 16:00), ώστε να καλύπτεται και το Ολοήμερο. Επιπλέον θα υπάρξει συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας με κάποια περιπολία αλλά και παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • Γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον status quo;

Στον Δήμο Σπάρτης, οι φύλακες, πλέον, απέκτησαν οργανικές θέσεις. Έτσι, αρμοδίως, τοποθετήθηκαν σε σχολικές μονάδες που πληρούσαν τις αντικειμενικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, όπως εν συντομία αναφέρθηκαν, προηγουμένως.

Εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος. Διαρκές μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η ευδοκίμηση τού Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών και η διαρκής παροχή αρωγής στον ευαίσθητο κοινωνικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις