ΛΑΚΩΝΙΑ. Μεγάλο το κενό στη λακωνική κοινωνία, στην μαχόμενη δικηγορία και στην στοχαζόμενη πολιτική αφήνει ο θάνατος του Δημητρίου (Μάκη) Πανταζή. Σήμερα ο λάκων επιστήμων και πολιτικός «έσβησε», στην Αθήνα, στην οικία του, σε ηλικία 88 ετών. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ώρα 12 στο Καστόρι δήμου Σπάρτης όπου θα γίνει η ταφή του, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Πληθωρική προσωπικότητα, δάμαζε τη φαντασία και τη λογική κάτω από τον ίδιο σκοπό, λάτρης της τοπικής και της οικογενειακής ιστορίας, μόνιμος κάτοικος Καστορείου, οξύνους αυτοδιοικητικός, έντιμος πολιτικός, επιτυχημένος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Προσιτός, άνθρωπος, φιλότιμος συμπολίτης, δημιουργικός δημότης, απολαυστικός συνομιλητής.

Ο Δημήτρης Πανταζής (1934 - 2022) ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Διατέλεσε νομάρχης Σάμου και Αχαΐας, καθώς και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Γεννήθηκε το 1934 στο Καστόρειο Λακωνίας. Γιός του παναγιώτη Πατσατζή και της Χριστίνας Mελά. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Σπάρτη. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε μαχόμενη δικηγορία όπου και διακρίθηκε. Επίσης, ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων.

Υπήρξε πολιτικό στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου και μεταπολιτευτικά του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο και ήταν υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας. Από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1985 διατέλεσε νομάρχης Σάμου, και στην συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο του 1985 έως τον Ιούλιο του 1988, νομάρχης Αχαΐας.

Τον Ιούλιο του 1988 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Τύπου και Διοικητής στα Δημόσια Νοσοκομεία Νίκαιας και «Αλεξάνδρα».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του επέλεξε κατά το μεγαλύτερο μέρος τους να βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Καστόρι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις