ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε από την Τρίπολη και να γνωρίζει και να εξαγγείλει αυτά που οφείλει κάθε Κυβέρνηση στη Λακωνία. Δυστυχώς χρειάστηκε η παρέμβαση του notospress.gr, του Μεσόγειος tv, του Επιμελητηρίου Λακωνίας και άλλων φορέων για να αντιληφθούν τόσο οι κυβερνητικοί όσο και οι κοινοβουλευτικοί ότι η Λακωνία έμεινε και πάλι στο περιθώριο. Κατόπιν εορτής, βουλευτής του κόμματος στη Λακωνία, ο Θανάσης Δαβάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα ξέχασε ο Μητσοτάκης που είναι αυτά που δικαιωματικά πρέπει να λάβει ο Νομός τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά για τον τόπο.

Φράγμα

Δεν έχει γίνει και πρέπει να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, ένα ώριμο έργο συνολικού προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ, που είναι κρίσιμο για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της βόρειας Λακεδαίμονος, όπως και το έργο του κλειστού δικτύου Τρινάσου.

Δρόμοι

Δεν έχει γίνει και πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμιση της εθνικής οδού Σπάρτης– Γυθείου, που η προθεσμία ολοκλήρωσής της έχει παραταθεί 14 φορές (!) καθώς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παράκαμψη των οικισμών της Σκάλας και του Βλαχιώτη.

Πολίτες

Πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα η προβλεπόμενη πληρωμή όλων των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Ανατολικής Μάνης τον Αύγουστο του 2021 και που δεν έλαβαν προκαταβολή την προηγούμενη φορά, λόγω προβλημάτων.

«Εμείς στη Λακωνία περιμένουμε ακόμη πολλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε βουλευτής περιγράφοντας έτσι για μια ακόμα φορά την εξαίρεση της Λακωνίας από την Κυβερνητική μοιρασιά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις