ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τα κέντρα νεοσυλλέκτων Καλαμάτας και Σπάρτης θα επαναλειτουργήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε βουλευτές των δύο Νομών.

Αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με βουλευτές ήταν η έγκυρη ενημέρωση από τον ΥΕΘΑ για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη, ένα θέμα που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο στάδιο της επεξεργασίας από τα Επιτελεία.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε καταρχάς η κοινή άποψη ότι το παρόν σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι κατά το νέο έτος θα υπάρξει επαναλειτουργία των παλαιών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) στην ενδοχώρα, μεταξύ των οποίων τα κέντρα της Καλαμάτας και της Σπάρτης (ΚΕΕΜ). Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με τα Επιτελεία θα ανακοινώνει σταδιακά τα Κέντρα τα οποία πρόκειται να ανοίξουν. Όσον αφορά τα Κέντρα της Καλαμάτας και της Σπάρτης, ο χρονικός ορίζοντας επαναλειτουργίας τους προσδιορίζεται έως τα τέλη Μαΐου.

Aπό τη λειτουργία των δύο Κέντρων αναμένεται να τονωθεί σημαντικά η αγορά των δύο πόλεων σε όλους τους τομείς, εφοδιαστικό, εστίασης, ψυχαγωγίας, συγκοινωνίας, εμπορίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις