ΑΧΑΪΑ. Οι Βελιτσές θρηνούν τις τελευταίες ώρες για την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου. Ο Αντώνης Σωτηρόπουλος έχασε τη ζωή του κάτω από άγνωστες συνθήκες ενώ είχε βγει για να μαζέψει μανιτάρια μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, oι δικοί του άνθρωποι αφού είδαν ότι είχαν περάσει ώρες και δεν είχε δώσει σημεία ζωής, ζήτησαν βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μετά από σχεδόν τρεις ημέρες οι έρευνες είχαν αποτέλεσμα, αλλά ήταν αυτό που απεύχονταν οι πάντες, καθώς ο 59χρονος πατέρας τριών παιδιών βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Με βάση την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τις απογευματινές ώρες, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία για αναζήτηση ημεδαπού άνδρα, στην ευρύτερη περιοχή Άνω Βελιτσές, της Π.Ε. Αχαΐας. Άμεσα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν, 16 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και την Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ.) της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. συνοδεία διασωστικού σκύλου.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στην ευρύτερη περιοχή Άνω Βελιτσές Αχαΐας. Σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, από τις πρώτες πρωινές ώρες ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και τις μεσημεριανές ώρες, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του αγνοούμενου άνδρα από δύσβατο σημείο, στην περιοχή Άνω Βελιτσές, της Π.Ε. Αχαΐας.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης, έλαβαν μέρος 22 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και την Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ.) της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. συνοδεία δύο (2) διασωστικών σκύλων, η 6η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. «ΙΚΑΡΟΣ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις