ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με απόφαση του Δ.Σ. Καλαμάτας, κατά την 27η/2022 συνεδρίασή του, εγκρίθηκε ο «Καθορισμός νέας αστικής γραμμής (αφετηρία/τέρμα, διαδρομή, στάσεις)» σύμφωνα με την εισήγηση και συγκεκριμένα η γραμμή 8 με την ονομασία «Μαρίας Κάλλας – ΟΣΕ», που θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί τους μετακινούμενους από το ανατολικό τμήμα της πόλης (οδός Μαρίας Κάλλας (Περιβολακίων) , Πανεπιστήμιο, Εστία, γειτονιές πέριξ των οδών Ηρώων, Κρήτης, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ακρίτα), με το κέντρο.

Η διαδρομή της θα είναι η εξής: Αφετηρία στην οδό Φραντζή, αριστερά στη Νέδοντος, αριστερά στην Παλαμά, Ύδρας, αριστερά στην Ξενοφώντος, Βασ. Όλγας, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στην Κρήτης, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στην Λακωνικής, αριστερά στην Σφακιανάκη, δεξιά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στην Μαρίας Κάλλας, δεξιά στην Ρέας, αριστερά στην Σειρήνων, αριστερά στην Περιβολακίων, και επιστροφή μέσω της Μαρίας Κάλλας, Καλλιπατείρας, Σφακιανάκη, Λακωνικής, Ηρώων, Κρήτης, Ακρίτα, Βασ. Γεωργίου και Τέρμα στην Φραντζή.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική, μήκους 8,00 περίπου km. Θα εξυπηρετείται από δύο μικρά και ευέλικτα λεωφορεία (minibus). H συχνότητα εκτέλεσης δρομολογίων θα είναι ανά 30 λεπτά. Θα εκτελούνται δύο (2) δρομολόγια την ώρα για:

  • δεκατρείς (13) ώρες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη,
  • δεκαέξι (16) ώρες κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή,
  • οκτώ (8) ώρες το Σάββατο και
  • έξι (6) ώρες τη Κυριακή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις