ΠΥΡΓΟΣ. Μαζί με τη νέα χρονιά, κάποιες οικογένειες, υποδέχτηκαν και τα καινούργια τους μέλη. Στην Ηλεία, με την έλευση του νέου έτους, μία οικογένεια από τον Πύργο, καλωσόρισε το δεύτερό τους παιδάκι, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Το πρώτο κλάμα του παιδιού, ακούστηκε στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στη μία παρά εφτά τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, 53 λεπτά δηλαδή μετά την αλλαγή του χρόνου. Το ευτυχές γεγονός, σκόρπισε δάκρυα χαράς στον πατέρα και τη μητέρα, καθώς ο ερχομός του μωρού ήταν το καλύτερο δώρο για την οικογένειά τους.

Σε δηλώσεις στην εφ. «Πατρίς» ο Σπύρος Δημητρακόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, και Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου μίλησε για τα πρώτα γεννητούρια του νοσοκομείου, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της νοσηλευτικής μονάδας με κίνητρα και γιατρούς.

«Γεννήθηκε το πρώτο παιδάκι για το 2023, ένα αγοράκι, 2.900 γραμμάρια, στις 00:53 το βράδυ με φυσιολογικό τοκετό. Όλα πήγαν καλά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νοσοκομείο του Πύργου για τη Μαιευτική Κλινική. Να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε το 2023 και να φιλοτιμηθεί και το υπουργείο να δώσει κίνητρα για το νοσοκομείο, που το βλέπει λίγο αδιάφορα. Είμαι και συνδικαλιστής μέσα στο νοσοκομείο και έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές. Πιστεύω ότι η Αθήνα βλέπει με αδιαφορία την Ηλεία. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στο νομό και να δουλέψουν εδώ.

Ένα από αυτά τα κίνητρα είναι να ενταχθεί η περιοχή σε άγονη και προβληματική ζώνη τύπου Α’. Το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο αποτελεί ένα αντικίνητρο για να έρθουν οι γιατροί στην Ηλεία. Δυστυχώς, εγκλωβίζουν στην επαρχία τους ήδη υπάρχοντες. Δεν είναι λύση αυτή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις