ΠΥΡΓΟΣ. Την αντίθεσή του στην τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ για το έτος 2023, εκφράζει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ενημερώνοντας, για τις ενστάσεις και την αποχή του από την - εξ’ αναβολής - συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/1/2023, με επιστολή του τον πρόεδρο του Φορέα Γιάννη Λυμπέρη.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο κ. Αντωνακόπουλος:

«Δυστυχώς καθοριστικά θέματα που αφορούν τον κύκλο Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων από τον ΦΟΔΣΑ Ηλείας, παραμένουν χωρίς βελτίωση, παρά τις υποσχέσεις του εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρείας, προ (1) ενός έτους, σε συνάντηση Δημάρχων Ηλείας στην Αμαλιάδα.

  1. Δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία και λειτουργία ΚΔΑΥ.
  2. Δεν παραλαμβάνει η Μονάδα επεξεργασίας, κλαδέματα προς παραγωγή βιομάζας, βιοαερίου-ηλεκτρισμού.
  3. Το υπόλειμμα μετά την επεξεργασία παραμένει 40% όταν ελάχιστος στόχος είναι το 30%. Έτσι το κόστος που επιβαρύνει τον πολίτη είναι δυσβάσταχτο.
  4. Παρά τις υποσχέσεις του Δ/ντα συμβούλου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου προ διετίας, ότι επανεξετάζει τις τιμές ανά τόνο της Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, δεν θέτετε ούτε εσείς, ούτε ο Δ/νων Σύμβουλος τέτοιο ζήτημα. Η δέσμευσή του είναι γραμμένη στα επίσημα πρακτικά του Δήμου Πύργου. Υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα.

- Αντίθετα, με συνοπτικές διαδικασίες προωθείτε την εισπρακτική πολιτική του όλου συστήματος.

- Ζητάμε να υλοποιήσετε την διατυπωθείσα πρόταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΦΟΔΣΑ για νέα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων (Δήμαρχοι, εκπρόσωποι στο ΦΟΔΣΑ, εκπρόσωπος εταιρείας) προς αναζήτηση βιώσιμης οικονομικής συνεργασίας αλλά με ρύθμιση των οφειλών.

Για τους λόγους αυτούς, δεν συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση».

Στην εξ’ αναβολής συνεδρίαση ψήφισαν συνολικά έξι (6) με θετική ψήφο και τρεις με αρνητική, μεταξύ των οποίων οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και Κώστας Νικολούτσος. Από τη συνεδρίαση απείχαν επίσης ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις