ΣΠΑΡΤΗ. H Eλληνική Αστυνομία και η Ομάδα ΔΙΑΣ έκριναν και προχώρησαν στη σύλληψη 61χρονου άνδρα μετά από καταγγελία γυναίκας ότι ασελγούσε στην 12χρονη κόρη του σε δημόσιο δρόμο.

Ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που εξέτασε το 12χρονο κορίτσι διαπίστωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα κεντρικών ΜΜΕ, ότι το κορίτσι ήταν θύμα του ανδρός από το 2017.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έθεσε σε αργία τον Εκπαιδευτικό για όλους αυτούς τους λόγους και εξ αιτίας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος για ασέλγεια και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κόρης του, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μπορεί να βλέπει την κόρη του (!) μόνο παρουσία της μητέρας της.

Έχουμε και λέμε:

Για τον 61χρονο που έχει ήδη υποστεί αργία στην εργασία του και την όποια δημόσια έκθεση αναλογεί στο περιστατικό δεν έχει αποδειχθεί αν είναι ένοχος, επικίνδυνος, υπόλογος ή αθώος. Γι’ αυτό προφανώς και διατηρεί το δικαίωμα να βλέπει την κόρη του παρουσία της μητέρας της με την οποία έχουν χωρίσει.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι ανώτερος κρατικός λειτουργός στην Εκπαίδευση με «βαρύ» βιογραφικό και έντονο αποτύπωμα στον χώρο που κάνει καριέρα. Πρόκειται δηλαδή για πρόσωπο, στέλεχος και προϊστάμενο που έχει, καθορίσει πράγματα, εμπνεύσει υφισταμένους, ελέγξει υφισταμένους του, εποπτεύσει εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, ενδεχομένως και να έχει διαμορφώσει πολιτικές και μεθόδους στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση έχει ηγηθεί της λεγόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας με πρώτο και βασικό επιχείρημα το βιογραφικό του, την εμπειρία και την εργατικότητά του.

Γι’ αυτόν τον άνθρωπο δεν θα πρέπει, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνία και Αρχές του τόπου του να γνωρίζουν αν είναι ή δεν είναι επικίνδυνος; Η αναπόφευκτη και δικαιολογημένη ασάφεια στα δημοσιογραφικά κείμενα, όπως αυτά των κεντρικών ΜΜΕ, αφήνει περιθώρια για κάθε εύλογη σκέψη και κάθε αυτόματη ανησυχία. Με ποιόν τρόπο η Πολιτεία θωρακίζει τόσο τον κατηγορούμενο όσο και την κοινωνία την στιγμή που φύση και θέση το περιστατικό πυροδοτεί ανησυχία και σχόλια προβληματισμού αλλά και καταδίκης; Αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία προς τι η αργία από την υπουργό και τα περιοριστικά μέτρα από τις Αρχές; Ολίγον επικίνδυνος δεν υπάρχει…

Γιατί η Πολιτεία αντί να περιορίζει το κακό αφήνει περιθώρια για ακόμα πιο βάναυση θυματοποίηση όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση; Του φερόμενου ως θύματος, του κατηγορούμενου, της μητέρας, των άμεσων συγγενών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, κ.λ.π.

Οι γονείς τώρα ανησυχούν πιο πολύ. Οι εκπαιδευτικοί απορούν έντονα. Οι συμπολίτες ρωτούν επίμονα. Οι δημοσιογράφοι ακροβατούν.

Η Πολιτεία τι κάνει για να μειώσει τις συνέπειες αυτής της υπόθεσης;

Έως ότου η Πολιτεία ξεκαθαρίσει τα πράγματα διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τα πάντα…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις