ΠΑΤΡΑ. «Η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Μέσα στο επόμενο 24ωρο ελπίζω να έχουμε κάποια σημάδια για την πορεία του» αναφέρει ο υπεύθυνος της Μονάδας,Ανδρέας Ηλιάδης, για τον 6χρονο Θωμά που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από αιφνίδια ανακοπή που υπέστη.

Το παιδί βρίσκεται σε καταστολή διασωληνωμένο. Οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε θεραπευτική υποθερμία τον 6χρονο ώστε να προστατεύσουν τον εγκέφαλό του.
Σύμφωνα με το Open, ο 6χρονος βρίσκεται σε καταστολή. Οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε θεραπευτική υποθερμία, ώστε να προστατεύσουν τον εγκέφαλό του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 6χρονος παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα, ενώ οι γιατροί έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την καρδιά του παιδιού.

Η «Οδύσσεια» του 6χρονου Θωμά

Ο 6χρονος Θωμάς, το βράδυ της Τρίτης, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Στο σπίτι του αμέσως έφτασε ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ, η οποία του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γρεβενών. Εκεί διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση και προχώρησαν στην άμεση διασωλήνωσή του.

Η έλλειψη ελεύθερης κλίνης ΜΕΘ στα Γρεβενά όμως οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση της διακομιδής του σε άλλο νοσοκομείο. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε η απαιτούμενη μονάδα, οπότε ο 6χρονος θα έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι την Πάτρα.
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε για το 4ωρο ταξίδι, όμως κατά τη διάρκεια της διακομιδής, χάλασε με αποτέλεσμα να κληθεί άλλο ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί, που έφτασε στην Πάτρα στις 2 τα ξημερώματα.

«Εμείς πήραμε αργά το βράδυ μία κλήση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Μας ενημέρωσαν για το περιστατικό και συνεννοηθήκαμε για την υποδοχή του. Ολη μας η ομάδα ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την παραλαβή του μικρού, η οποία έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες. Σίγουρα η μεγάλη απόσταση ήταν ένας αρνητικός παράγοντας, αλλά το ΕΚΑΒ και οι συνάδελφοι στα Γρεβενά είχαν κάνει πολύ σωστή αντιμετώπιση.

Το είχαν συνδέσει με συσκευή αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων ενώ το συνόδευσε μία εξαιρετική γιατρός η οποία έτυχε να έχει εμπειρία από εντατική Παίδων κι έτσι ο μικρός είχε σε όλο το ταξίδι της διακομιδής του σωστή παρακολούθηση» αναφέρει ο Ηλιάδης στο pelop.gr και συμπληρώνει:

«Δίνουμε μία πολύ δύσκολη μάχη με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε στη ζωή τον μικρό Θωμά. Είμαστε όλοι, γιατροί, νοσηλευτές, από πάνω του και προσπαθούμε να του παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Εχουμε στείλει στο Ωνάσειο τα γενετικό υλικό που πρέπει προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει. Να εντοπίσουμε την αιτία της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κανένα διαγνωσμένο ιατρικό πρόβλημα.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις