ΣΠΑΡΤΗ. Ουσιαστική αλλά και εντυπωσιακή είναι η παρέμβαση της Τασίας Κανελλοπούλου σχετικά με τον Προϋπολογισμό του Δήμου Σπάρτης. Η πρώην περιφερειάρχης τονίζει ότι οι Σπαρτιάτες έγιναν φτωχότεροι και ένας δήμαρχος με φιλότιμο θα ετοίμαζε βαλίτσες και μάλιστα για νυχτερινή… πτήση!

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

[…] Αυτή η διακυβέρνηση Δούκα έκανε για τους παραπάνω λόγους φτωχότερους τους δημότες της Σπάρτης. Μηχανήματα δεν δούλεψαν, θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν, ο εμπορικός κόσμος δεν υποστηρίχθηκε. Ξέρουμε ότι τα δημόσια έργα και ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα για την εξισορρόπηση της αγοράς.

[…] Ο Προϋπολογισμός μιζέριας και συμμαζέματος της δικής του κακοδιοίκησης κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια της θητείας του, συμπαρασύρει προς τα κάτω την οικονομία του Δήμου μας και απαξιώνει τις όποιες επενδυτικές ευκαιρίες θα μπορούσε να προκαλέσει από την υλοποίηση έστω και των ελάχιστων έργων που σέρνονται. Στον Προϋπολογισμό του 2023 βλέπουμε ότι κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε, κανένα μεγάλο έργο δεν γίνεται και κανένα μεγάλο νέο έργο δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον αφού καμία μελέτη δεν θα προετοιμαστεί, εφ’ όσον δεν υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης για εκπόνηση μελετών που αποτελούν προϋπόθεση για διεκδίκηση νέων έργων.

Δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ούτε οι μελέτες που εκπονήθηκαν την τελευταία δεκαετία, σχετικά με την ανάπτυξη της πόλης και την αποσυμφόρηση με ανάπλαση του εμπορικού κέντρου . Η ανυπαρξία δαπανών για τις αναγκαίες διανοίξεις οδών που θα επέτρεπαν την εφαρμογή των πολεοδομικών μελετών, των κυκλοφοριακών μελετών και των μελετών ανάπτυξης της πόλης που ήδη έχουν εκπονηθεί, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές οι μελέτες θα μείνουν ανεφάρμοστες και η επέμβαση στο κέντρο της πόλης με την ανάπλαση της Παλαιολόγου, χωρίς πρόβλεψη για parking και κυκλική κυκλοφορία, θα οδηγήσει σε ένα απίστευτο αλαλούμ.

Με έναν τέτοιο προϋπολογισμό που δείχνει ανυπαρξία σχεδίου, χωρίς συγκεκριμένες στοχεύσεις σε νέες χρηματοδοτήσεις, με καθαρά διαχειριστικό χαρακτήρα, που προδίδει τόσο μεγάλη σύγχυση στο μυαλό της Δημοτικής αρχής, ένας Δήμαρχος με φιλότιμο θα ετοίμαζε βαλίτσες και μάλιστα για νυχτερινή… πτήση!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις