ΣΠΑΡΤΗ. Η Δωροθέα Βουγιουκλή - Χατζηνικολάου (σύζυγος του Γιώργου Χατζηνικολάου / Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κι εξαδέλφη του συμπολίτη μας Σπαρτιάτη Απόστολου Μαυρίδη), προχώρησε σε δωρεά προς τον Δήμο Σπάρτης ενός οχήματος «MERCEDES BENZ Sprinter/MiniVan κόστους € 96,720.

Η Δωροθέα Βουγιουκλή -Χατζηνικολάου έχει επαγγελματική καριέρα πάνω από 40 χρόνια στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η τελευταία της δουλειά ήταν ως Οικονομικός Σύμβουλος της Morgan Stanley στη Νέα Υόρκη από το 1990 έως το 2010. Με την ιδιότητά της ως Ανώτερος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου παρείχε διαχείριση επενδυτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πελάτες με αμερικανικές και διεθνείς εταιρείες.

Επίσης, ως ειδικός χρηματοοικονομικού σχεδιασμού, παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου παγκοσμίως, διαχείριση κληρονομιών, φιλανθρωπίας , δανεισμού και οικονομικού σχεδιασμού.

Σήμερα η Δωροθέα είναι Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων της Etolian Capital LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπου διαχειρίζεται και επιβλέπει επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Γεννήθηκε στη Σπάρτη, είναι κόρη του Ελευθέριου και της Κατίνας Βουγιουκλή με καταγωγή από Άγιο Ιωάννη Σπάρτης εκ πατρός και Πολοβίτσα Φάριδος εκ μητρός. Σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Brooklyn College.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Χαντζηνικολάου Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς

Της αρέσουν τα ταξίδια, το μαγείρεμα, το διάβασμα και η ανακαίνιση σπιτιών. Πρόεδρος του Διεθνούς Ομίλου Γυναικών (WIC) - Αθήνα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Περιστιάνων (Ναυπακτίας Αιτωλοακαρνανιας), ενώ υπήρξε, Πρόεδρος του Ιδρύματος ανίατης ασθένειας (IIF) στη Νέα Υόρκη (Σπάρτης) και Διευθύντρια Οικονομικής Ανάπτυξης του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (HAWC) στο Washington DC & NY.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις