ΗΛΕΙΑ. Φαίνεται πως το θράσος ορισμένων δραστών πολλές φορές ξεπερνά κάθε όριο, γεγονός που αποδεικνύεται από τη διάρρηξη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, ανήμερα των Θεοφανίων, στο ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου στον οικισμό Κώμη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο ναό από το παράθυρο του ιερού του και προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε όσα αντικείμενα έβρισκαν μπροστά τους. Ωστόσο, δε σταμάτησαν μόνο στις φθορές και συνέχισαν με την αφαίρεση του καταγραφικού υλικού. Από τον έλεγχο που υπήρξε εξακριβώθηκε πως δεν υπήρξε απώλεια χρημάτων ή οτιδήποτε άλλο, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία με τη σήμανση μάλιστα να φτάνει στο σημείο άμεσα προκειμένου να ελέγξει εξονυχιστικά το χώρο για αποτυπώματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο ναός έγινε στόχος διάρρηξης, αφού κατά το παρελθόν αρκετές ήταν οι φορές που και πάλι άγνωστοι δράστες είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών, άμεσα ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέφρασε την πρόθεσή του για κάλυψη του ποσού που απαιτείται για να επανέλθει το ξωκλήσι στην πρότερη κατάστασή του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις