ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα Δευτέρα στις 18:00 συνεδριάζει στο παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με θέμα τη λήψη απόφασης για την απευθείας μίσθωση αεροδρομίου (εξ αναβολής). Εισηγήτρια θα είναι η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Δεδεδήμου.

Όπως έχει γίνει γνωστό στους αυτοδιοικητικούς κύκλους ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας αναζητά την παρουσία των δημοτικών συμβούλων για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής. Θα χρειαστούν 22 - από τις 41 - θετικές ψήφοι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι κάθε καθυστέρηση «μας απομακρύνει από το στόχο της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου! Η «αποκρατικοποίηση» της Καλαμάτας, με ρήτρα μη λειτουργίας άλλου αεροδρομίου σε ακτίνα 100 χλμ. αναμένεται!»

Όπως έγινε γνωστό, αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη, η υπογραφή της Συμφωνίας με το ΜΤΑ, τότε θα χρειαστεί νέος γύρος αρχαιολογικών, δασικών, περιβαλλοντικών, χωροταξικών, κλπ. αιτήσεων για εγκρίσεις για να αρχίσουν οι διάφορες εργασίες βελτίωσης των υποδομών. Εφόσον αυτές ολοκληρωθούν, τότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας θα διενεργήσουν νέους ελέγχους επί ελέγχων για να διαπιστώσουν το κατά πόσο το Αεροδρόμιο πληροί πλέον τις προδιαγραφές για να καταστεί ενεργό!

Υπάρχει όμως και η άποψη που θέλει όλη αυτή την δαπάνη να γίνεται για λόγους που δεν συνδέονται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική. Κάποιοι εκτιμούν ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για την δημιουργία ενός «γκαράζ» για το αεροδρόμιο Καλαμάτας αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν είναι συγκεκριμένοι και τεκμηριωμένοι οι ισχυρισμοί για την λειτουργία και ανάπτυξη του αεροδρομίου προς όφελός της ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης.

Το βάρος, σήμερα, πέφτει στην εισηγήτρια που πρέπει να πείσει, και ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, ότι όλες οι δαπάνες που θα γίνουν είναι αναγκαίες και αποτελούν αναπτυξιακή επένδυση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις