ΠΑΤΡΑ. Αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας, μην μπορώντας να αυτοεξυπηρετηθεί, έκανε το Σάββατο έκκληση για βοήθεια από το προσωπικό προφίλ της, στο facebook. Η έκκληση της βρήκε ανταπόκριση, καθώς αρκετοί ενδιαφέρθηκαν και έσπευσαν με αγωνία να τη ρωτήσουν τι συνέβη. Ωστόσο, ούσα ανήμπορη, αδυνατούσε να απαντήσει στα μηνύματα που της έστελναν.

Την επομένη, μια γνωστή της έσπευσε στο σπίτι της, όπου με τη βοήθεια ενός γείτονα προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα και καθώς η πόρτα ήταν ερμητικά κλειστή.

Τότε ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα, ένα περιπολικό κι ένας δικυκλιστής του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σπίτι. Οι αστυνομικοί κατάφεραν από ένα παράθυρο να μπουν σ’ αυτό και η εικόνα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστική: η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα και μόλις που βαριανάσαινε. Μετά από την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δυστυχώς, όμως, δεν άντεξε. Άφησε χθες την τελευταία της πνοή, καθώς ο οργανισμός της είχε επιπλέον επιβαρυνθεί από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ έπασχε και από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πάντως, από την τραγική αυτή ιστορία, η οποία αναδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται πολλοί άνθρωποι που ζουν μόνοι, προκύπτει κι ένα χρήσιμο, ενθαρρυντικό συμπέρασμα; Και ποιο είναι αυτό; Μα ότι στις μέρες μας υπάρχει ακόμη ανθρωπιά, που εκδηλώνεται με μια ανυπόκριτη κοινωνική αλληλεγγύη. Και αυτή η αλληλεγγύη εκφράστηκε στο πρόσωπο της άτυχης και μοναχικής γυναίκας, στα στερνά της ζωής της.

Πηγή: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις