ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Απίστευτο κι όμως αληθινό! «Ραβασάκι» με ... τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών έστειλε το Τμήμα Ασφαλείας της Κορίνθου προς τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κορινθίας, η οποία διαβίβασε το συγκεκριμένο έγγραφο σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας.

Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το alfavita.gr, η αστυνομία σε «ρόλο επόπτη» παραθέτει στους εκπαιδευτικούς το ΦΕΚ με αριθμό 1340/2002 που αφορά τον «Καθορισμό Καθηκόντων - Αρμοδιοτήτων Προϊσταμένων Εκπαίδευσης, Διευθυντών - Υποδιευθυντών, Συλλόγου Διδασκόντων».

Μεταξύ άλλων, η αστυνομία «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς τα καθήκοντα τους ως προς τις εφημερίες και τα εγκλήματα που τελούνται με παράλειψη, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις για τη σχολική βία, καθώς επισημαίνει πως για τέτοια περιστατικά «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών».

«Σας εφιστούμε την προσοχή προς την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ευελπιστούμε στην επαγρύπνηση σας και την άμεση ενημέρωση της αστυνομίας στο τηλέφωνο 100 για την καλύτερη πρόληψη και καταστολή του φαινομένου της παραβατικότητας μαθητών εντός των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας μας» αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, εκπαιδευτικοί έχουν απευθυνθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κορινθίας για το ζήτημα αυτό προκειμένου να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) καταγγέλλοντας πως η αστυνομία «αναγορεύεται σε επόπτη της λειτουργίας των διοικητικών αρχών της εκπαίδευσης, τις υπερβαίνει και τις υποκαθιστά». Σημειώνει επίσης ότι «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι απολύτως συμβατή με την πολιτική που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία. Μιας πολιτικής που δεν στοχεύει στην αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά στην μετακύλιση των ευθυνών της ηγεσίας του υπουργείου στις πλάτες των εκπαιδευτικών».

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Παράλληλα κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να υποδεικνύονται για μία ακόμα φορά ως υπόλογοι και πιθανότατα ένοχοι…

«Εάν η εργαλειοποίηση της αστυνομίας αποτελεί πολιτική επιλογή, τότε πρόκειται για επιλογή που δεν στρέφεται μόνον εναντίον των εκπαιδευτικών, αλλά και εναντίον της λειτουργίας του σχολείου την οποία υπονομεύει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις