ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ. Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον θάνατο της γυναίκας που σκοτώθηκε από ασυνείδητο οδηγό ενώ εργαζόταν στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ, «η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους.»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου εσπευσμένα προσέλαβε και ασφάλισε την 45χρονη καθαρίστρια μετά θάνατον, καθώς όπως φαίνεται στο σύστημα της ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις 9 Ιανουαρίου ο Δήμος ανήρτησε την πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων καθαριότητας, ανάμεσα σε αυτούς και η άτυχη εργαζόμενη.

Πρόεδρος ΠΟΕ - ΟΤΑ: «Εργαζόταν ανασφάλιστη»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην καταγγελία. «Η 45χρονη εργαζόταν χωρίς σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τράκας, για να προσθέσει: «Αυτή την εβδομάδα έχουμε ενα πολύ μεγάλο σοβαρό ατύχημα στο Σαρωνικό, όπου ήδη ένας συνάδελφος ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι και παλεύει για τη ζωή του. Και το δεύτερο είναι μια συνάδελφος, η οποία ουσιαστικά έχασε τη ζωή της».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης «οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπήρχε σύμβαση και αυτό είναι τεράστιο ζήτημα».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τράκας, η σύμβαση εργασίας της 45χρονης πολύτεκνης μητέρας «είχε λήξει η σύμβασή της και για είκοσι μέρες δούλευε χωρίς να έχει καλύψη» αναφερόμενος στο δήμο Ξυλοκάστρου.

«Ο Δήμος (Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) θα πρέπει να απαντήσει και αν ισχύει αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, διότι εδώ μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό γεγονός, όπου εκεί την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή» είπε ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το χρονικό του τροχαίου στο Ξυλόκαστρο με θύμα την 45χρονη υπάλληλο

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί, όταν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων με το δημοτικό όχημα στην περιοχή Κάτω Πιτσά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 36χρονος άνδρας έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε την γυναίκα υπάλληλο του Δήμου η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα 5 παιδιών, εκ των οποίων τα δύο είναι ανήλικα.

Η 45χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις