ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η παράταξη «Πανσπουδαστική» απαιτεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να πάρει πίσω την απόφαση περικοπής δικαιούχων φοιτητών από την δωρεάν σίτιση που έλαβε πρόσφατα.

Οι 470 φοιτητές έμειναν εκτός λιστών σίτισης, μετά τη σχετική ανάρτηση τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και βρίσκονται πλέον σε λίστα επιλαχόντων για να έχουν δικαίωμα στη σίτιση ή να περιμένουν να "κοπούν" άλλοι συμφοιτητές τους για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ.

Πρόκειται για εξέλιξη που αφορά φοιτητές σε Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθο, Ναύπλιο, όπου η σίτισή τους είχε ανατεθεί σε δύο εταιρίες, που μείωσαν τις παρεχόμενες ποσότητες τροφίμων, λόγω μείωσης και των κονδυλίων.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει αποκλειστικά τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μέσω της υποχρηματοδότησης υποβαθμίζουν τα πανεπιστήμια και τη φοιτητική μέριμνα. Θεωρούν το δικαίωμα μας για σπουδές ως κόστος, γι' αυτό επινοούν διάφορους κόφτες. Επειδή κοστίζουμε, ή θα πληρώνουμε ή θα μένουμε νηστικοί!», αναφέρουν, προσθέτοντας:

«Είναι γνωστό, πως οι συνθήκες στη σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολες, αν όχι απαγορευτικές, για να καταφέρει να σπουδάσει ένας φοιτητής, πόσο μάλλον σε τμήμα μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας του. Συνδυαστικά με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια (θέρμανση, ρεύμα), αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης, και ενώ οι μισθοί των οικογενειών μας παραμένουν σταθεροί ή μειώνονται, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την στήριξη των φοιτητών. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την έλλειψη φοιτητικών εστιών (232 κλίνες σε όλο το ΠΑ.ΠΕΛ.!), δωρεάν μεταφοράς για τους φοιτητές, υποβάθμιση των υποδομών και ελλείψεις εργαστηριακού εξοπλισμού και αναλωσίμων κ.α.».

Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «κόντρα στις ανάγκες μας δίνουν λεφτά για την εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης εντός των πανεπιστημίων» ενώ δεν λαμβάνονται μέτρα υποστήριξης και ανακούφισης των φοιτητών, τονίζουν ότι δεν περιμένουν κανέναν σωτήρα, καλώντας σε οργάνωση της πάλης μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, απαιτώντας να μην μείνει κανένας φοιτητής που έκανε αίτηση χωρίς δωρεάν σίτιση, να μην εφαρμοστεί κανένας κόφτης με οποιοδήποτε πρόσχημα, να εξασφαλιστεί για όλους δωρεάν σίτιση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις