ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς και τον αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενημέρωσαν σχετικά με την πορεία της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και της κατασκευής του φράγματος Οινούντα.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν Λάκωνες εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ο βουλευτής Θ. Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Οι Λάκωνες έθεσαν το ζήτημα της επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Ο κ. Παπαγιαννίδης με ενημέρωσε ότι η σχετική μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση εντός του επόμενου διμήνου και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου προβλέπεται να έχει υπογραφεί μέσα στο 2024.

Ζήτησαν επίσης ενημέρωση σχετικά με τη δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, η οποία, θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων γνωστοποίησε ότι η καθυστέρηση της δημοπράτησης οφείλεται σε σφάλμα που εντοπίστηκε και αφορά στον απαιτούμενο περιμετρικό δρόμο του φράγματος και αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί τις περιοχές των προβλεπόμενων έργων έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις