ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με παρέμβασή τους στους, υπουργούς, Εσωτερικών κ. Βορίδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, αναπλ.υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου και Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο το ΔΣ του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ζητά παράταση ατελούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (Ν. 4611/2019) μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους.

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα καταθέτουμε αίτημα παράτασης ατελούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (Ν. 4611/2019) μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για την επέκταση της παραχώρησης από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ολόκληρο το έτος 2023.

Οι λόγοι που οδηγούν ολόκληρο τον κλάδο, πανελλαδικά, στην κατάθεση αυτού του αιτήματος είναι οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια οι επιχειρήσεις μας, η οποία έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη λόγω της δυσβάστακτης επιβάρυνσης από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, και των πρωτοφανών πληθωριστικών πιέσεων στις τιμές των πρώτων υλών.

Αιτούμαστε ως εκ τούτου άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ατελώς παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλο το έτος 2023.

Εν αναμονή των ενεργειών σας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις