ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμος Πατρέων συντάσσει το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη, την Ισότητα και την Συμμετοχή των Ρομά του Δήμου Πατρέων» μετά τη σχετική πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης αποτελεί την εξειδίκευση της «Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030» σε δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Δήμο.

Σκοπός του Σχεδίου είναι η περιγραφή προτεινόμενων ενεργειών που πρόκειται να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις ανάγκες των πληθυσμών Ρομά που διαβιούν στα όρια των Δήμου Πατρέων, με στόχο την κοινωνική ένταξή τους.

Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης Ρομά, συντάσσεται από το Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων – Τμ. Κοινωνικής Στήριξης Ευπαθών Ομάδων – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων Παράρτημα Ρομά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πατρέων καλεί τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε διαβούλευση, μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 15.00.

Ειδικότερα, τους καλεί:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις