ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Νίκος Ταγαράς είναι Έλληνας πολιτικός μηχανικός και πολιτικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Κορινθίας. Διατελεί υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 5 Αυγούστου 2020.

Ο 67χρονος Νίκος Ταγαράς, γεννήθηκε το 1956 στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για την στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε από εκεί με τον βαθμό του έφεδρου ανθυποσμηναγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπηρέτησε για χρόνια στο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Κοινοτάρχης Χιλιομοδίου (1987-1994) και ως Δήμαρχος Τενέας (1999-2002).

Ταυτόχρονα, υπήρξε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του Νομού Κορινθίας (1999-2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των ΤΕΔΚ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Νομό Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Από το 2003 έως το 2010, διατέλεσε Νομάρχης Κορινθίας.

Κοινοβουλευτική Θητεία

Εξελέγη Βουλευτής Κορινθίας, στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εξελέγη ξανά Βουλευτής Κορινθίας.

Μέλος της Κυβέρνησης

Στις 31 Μαρτίου 2014, ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση στην οποία παρέμεινε έως τη διάλυση της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Στις 5 Αυγούστου 2020, ορίστηκε Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το όνομά του φέρεται να διακρίνεται ανάμεσα σε εκείνα για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Πολιτεύεται σε ένα Νομό με ισχυρά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, την Κορινθία. Διατηρεί άριστες σχέσεις με την Κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Έχει το προφίλ για να αντικαταστήσει χωρίς περιπέτειες τον Παναγιώτη Νίκα και είναι ίσως η πιο εύστοχη επιλογή απέναντι σε έναν δυνατό Τατούλη.

Άλλες επιλογές της ΝΔ όπως οι Π. Νίκας και Κ. Βλάσσης δεν φαίνεται να έχουν πιθανότητες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις