ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Το μοναδικό στον κόσμο εκκλησάκι με τα 17 δένδρα στη σκεπή του, η Αγία Θεοδώρα στο χωριό Βάστα Αρκαδίας κινδύνεψε από πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου την περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν προβλήματα και στην Κοινότητα Βάστα, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν χείμαρροι, στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα, Κάτω Κοτύλιο, με αποτέλεσμα φερτά υλικά να φράξουν τους δρόμους των οικισμών και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας γέμισε με λασπόνερα και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Μηχανήματα του Δήμου Μεγαλόπολης, προχώρησαν και ολοκλήρωσαν την διάνοιξη των δρόμων. Επίσης ο κ. Σιέμπος διαβεβαιώνει ότι συνεργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στην επικράτεια του δήμου.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «ήδη ως Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας φροντίσαμε και έχει αποσταλεί ιδιώτης εργολάβος για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή και στους γύρω δρόμους.

Με την υποχώρηση της στάθμης του νερού στον ποταμό θα επιληφθεί ο εργολάβος, για τις ζημιές που θα προκληθούν στην κοίτη του ποταμού και στην γύρω περιοχή.».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις