ΣΠΑΡΤΗ. H Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, στο πλαίσιο της διαρκούς διεύρυνσης της διακονίας της, μεριμνά για την λειτουργία της Σχολής Αγιογραφίας. Στόχος να ανοίξει νέους ορίζοντες, να εμπνεύσει και να ενισχύσει πνευματικά και επαγγελματικά όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει, δημιουργώντας παράλληλα τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου.

Η Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» ιδρύθηκε το 2016 και λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη αυτοτελούς διαχειρίσεως και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΦΕΚ 4294/2303) ύστερα από απόφαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα της Σχολής στοχεύει σε μια συγκροτημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, χώρο και χρόνο έκφρασης αλλά και επικοινωνίας μεταξύ εικαστικών, ιστορικών, θεολόγων κ.α. δίνοντας μία νέα πνοή και εναλλακτική λύση απασχόλησης.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου, πόλο έλξης νέων και μεγαλύτερης ηλικίας ατόμων, πρότυπο όλης την περιφέρειας. Δημιουργώντας νέων δημιουργικών τρόπων ενασχόλησης και πιθανών επαγγελματικής αποκατάστασης.

Σήμερα, Σάββατο 4/2/23, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Σχολής, παρουσία, κληρικών, του διευθυντή και των μελών και σπουδαστών της Σχολής και αφού τους συνεχάρη για το έργο και την προσπάθεια ευχήθηκε ευλογημένη έμπνευση και σύντομα η Σχολή να στεγαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις