ΣΠΑΡΤΗ. Οι εκλογές απέχουν όσο η κυοφορία ενός υγιούς παιδιού, 9 μήνες. Στον δήμο Σπάρτης είναι αρκετά τα σενάρια που ακούγονται αλλά αυτό που κάνει εντύπωση και είναι άξιο παρατήρησης είναι η αισιοδοξία του νυν δημάρχου Πέτρου Δούκα.

Σύμφωνα με συνεργάτες αλλά και διαδρομιστές ο δήμαρχος δείχνει απολύτως αισιόδοξος και τονίζει ότι «ο κόσμος θα μας δώσει και δεύτερη θητεία». Προφανώς εννοεί ότι δεν θα αρκεστεί μόνο στην πολιτική στήριξη ή στο ενδεχόμενο κάποιων προεκλογικών συνεργασιών αλλά θα πείσει τον κόσμο.

Αλήθεια είναι ότι σχεδόν καθημερινά ο δήμαρχος βρίσκεται σε σπίτια και καταστήματα της πόλης και κυρίως των χωριών του δήμου Σπάρτης. Διασκεδάζει τα σχόλια και τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις αποχωρήσεις συνεργατών του και εξηγεί πως η πανδημία, ο εκλογικός νόμος, η μείωση πόρων στην αυτοδιοίκηση και η μείωση του προσωπικού στον δήμο θα επηρέαζε αρνητικά κάθε δημοτική αρχή.

Εξηγεί βεβαίως ότι το 2023 είναι έτος που θα δρομολογηθούν έργα, διαμορφώνει ένα επιτελείο συμβούλων και νέων συνεργατών και όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του στόχος πρώτος και εφικτός για τον δήμαρχο είναι η ανάδειξη του συνδυασμού στην 2η Κυριακή των εκλογών από την στιγμή που ακούγονται τόσες υποψηφιότητες.

Σημειώνουν μάλιστα οι συνεργάτες του ότι αποκαθίστανται οι σχέσεις με τη ΝΔ εφόσον είναι άριστη η συνεργασία με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Δούκα.

Βέβαια όλα τα πιο πάνω tips αισιοδοξίας μένει να επαληθευτούν και στην πράξη, η καλύτερα στην κάλπη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις