ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Πέτρος Τατούλης, τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην υπουργός, απάντησε σε ερώτηση του notospress.gr σχετικά με την κατάσταση που διαπιστώνει στην προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου της Παράταξης του για τις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής οργάνωσης του θεσμού και στην επιβεβλημένη συνεννόηση όλων των αυτοδιοικητικών που οραματίζονται την Αυτοδιοίκηση ισχυρή, ανιδιοτελή και ακομμάτιστη. Στην ουσία, είναι προανάκρουσμα μανιφέστου. Στέκεται στην ανάγκη συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού που με ευθύνη της Κυβέρνησης έχει τρωθεί.

Η δήλωση Τατούλη

«Ξεκαθαρίζω ένα πράγμα. Είναι γνωστή η ιστορία μου. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η Δημοκρατία είναι το κυρίαρχο στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία των πολιτικών θεσμών. Αυτή ήταν η εντολή των πολιτών, να μας στείλουν στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θεωρώ ότι υπηρετήσαμε αυτήν την ευθύνη και εντολή των πολιτών κατά τρόπο εξαιρετικά συνεπή αφού δεν έχουμε λείψει - κι εγώ προσωπικά - από καμία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι πλέον σήμερα οι πολίτες έχουν καταλάβει κάτι που ήταν ο θεμέλιος λίθος της δικής μας παρέμβασης στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου. Ο κύριος πυρήνας της δικής μας ανάπτυξης στα αυτοδιοικητικά είναι ότι θέλουμε την αυτοδιοίκηση ισχυρή, την θέλουμε ανιδιοτελή, την θέλουμε ακομμάτιστη και θέλουμε να κάνει αυτό που σήμερα έχει ανάγκη όλος ο τόπος. Να ενώνει δυνάμεις απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και πάνω απ΄ όλα να είναι βαθιά η πίστη της ότι όλη αυτή η διαδικασία θα έχει αποτέλεσμα μόνον εάν τηρείται αυστηρά ο δημοκρατικός κανόνας οργάνωσης του θεσμού.

Είμαστε εδώ και για ένα άλλο λόγο. Για να υπηρετήσουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Ένα κύρος το οποίο δυστυχώς από αυτή την Κυβέρνηση έχει τρωθεί τα μέγιστα και θα πρέπει όλοι οι αυτοδιοικητικοί να συνεννοηθούμε στο πως πρέπει να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού, ιδιαίτερα δε του Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που νομίζω ότι συνεχίζει η σημερινή Κυβέρνηση να το γράφει στα παλιά της τα υποδήματα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις