Παραμύθια όσα λέει ο Τατούλης για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης.

ΣΠΑΡΤΗ. Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη του Γιάννη Κουρτσούνη στην εκπομπή του Η. Μπόνου στο Notos Radio 94.9 σχετικά με το Αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτει ο Γιάννης Κουρτσούνης, μετά από μια πολυετή ενασχόληση και θητεία στου κλάδους της Γενικής Αεροπορίας και της Αερολέσχης, επεσήμανε, για μια ακόμα φορά ότι «το Αεροδρόμιο της Σπάρτης, στο Πυρί – Λευκόχωμα έχει επαρκές μήκος, κατάλληλο ασφαλτοτάπητα και προϋποθέσεις ασφαλούς προσγείωσης έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί πτήσεις μικρών αεροσκαφών τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα».

Ο κ. Κουρτσούνης ανέφερε ότι η υστέρηση της Λακωνίας στον τομέα του αεροδρομίου οφείλεται σε ολιγωρία των ιθυνόντων. Υπογράμμισε ότι πολλές φορές έχει ενημερώσει αιρετούς στη Βουλή και το Δήμο για τη λανθασμένη εικόνα που σκοπίμως κάποιοι έχουν διαμορφώσει για το αεροδρόμιο της Σπάρτη στα διεθνή site (λάθος μήκος, λάθος χιλιομετρικών αποστάσεων κ.α.).

Σχετικά με την προώθηση της αναβάθμισης του Αεροδρομίου Τρίπολης, που έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο Γ. Κουρτσούνης ήταν σαφής: «Αυτά που λέει ο Περιφερειάρχης είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Το Αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ακατάλληλο, χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης διαδρόμου και ειδικό εξοπλισμό πλοήγησης για όσα αεροσκάφη το προσεγγίζουν».

Αναφερόμενος στο Αεροδρόμιο της Σπάρτης επιμένει ότι είναι και σε κατάλληλη θέση και σε αντιδιαστολή με όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί, είπε ότι «στην Ελλάδα λειτουργούν 14 αεροδρόμια υποδεέστερα του Αεροδρομίου της Σπάρτης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επικοινωνία του Γ. Κουρτσούνη με το ΓΕΑ προέκυψε ότι το Αεροδρόμιο της Σπάρτης έχει διαγραφεί από τους χάρτες του Επιτελείου.«Το έσβησαν από το χάρτη και το βλέπουν ως κτήμα», λέει ο Γ. Κουρτσούνης.

Κάλεσε, δε, κάθε ενδιαφερόμενο και κάθε αρμόδιο σε συνεργασία, ώστε να τους παράσχει τις γνώσεις, τα στοιχεία και την εμπειρία του.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κ. Κουρτσούνη στο Notos Radio 94.9