ΣΠΑΡΤΗ. Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Σπάρτης, «…λόγω των νέων προβλέψεων της Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, οι σχολικές μονάδες σε Καρυές, Καστόρι και Λογκανίκο θα παραμείνουν αύριο (8/2) κλειστές».

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με νέες προβλέψεις για την πορεία των φαινομένων για σήμερα και αύριο που δείχνουν πως συνεχίζεται ο χιονιάς.

Συγκεκριμένα:

Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

  • Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.
  • Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον, ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης χρειάζεται επιφυλακή και τις επόμενες ώρες.

Όσο υπάρχει αυτή η πολύ ψυχρή αέρια μάζα που βρίσκεται προς την περιοχή της Εύβοιας και της ανατολική Στερεάς, θα πρέπει να υπάρχει μια επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον μέχρι και αύριο, Τετάρτη το απόγευμα που φαίνεται να υποχωρεί το ψυχρό κύμα, αναφέρει.

Επίσης, λίγο πριν το μεσημέρι αναμένεται να έχουμε και πάλι χιονοπτώσεις στην Αττική προς τα ανατολικά και τα βόρεια.

Ο καιρός θα έχει ανοίγματα και κλεισίματα και μέχρι αύριο αναμένονται και άλλα χιόνια γύρω από την πόλη της Αθήνας.

Το κρύο θα παραμείνει έντονο μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ η κακοκαιρία σταδιακά θα υποχωρεί από την Πέμπτη, τονίζει ο μετεωρολόγος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις