ΣΚΑΛΑ. Στη συνεδρίαση της 7/2/23 ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα μετά από εισήγηση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Δήμου Νταλιάνη απαιτεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα:

  • Την ανάκληση της 69/2023 πράξη της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΑΔΑ: ΩΝΖ97Λ1-ΜΨΧ) ως άκρως αναγκαία την εκπόνηση της μελέτης, ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ» προεκτιμώμενης αμοιβής 2.130.000,00 χωρίς ΦΠΑ ως αίτημα πρώτης προτεραιότητας για τον Δήμο Ευρώτα και αναγκαία πράξη υποδομής πολιτικής προστασίας, διότι διαχρονικά οι καταστροφές από τα πλημμυρικά φαινομένα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ευρώτα είναι πολύ συχνές και μεγάλες σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, και επειδή οποιοδήποτε σοβαρά έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Ευρώτα και στους παραποτάμους προϋποθέτει την ύπαρξη μελετών οριοθέτησης, υδραυλικές, περιβαλλοντικές, κ.α. που περιέχονταν στην μελέτη που ανακλήθηκε.
  • Επιμένει το ΔΣ στο αίτημα της υλοποίησης του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΣΠΑΡΤΗΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ .""

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκηθεί προσφυγή κατά της πράξης ανάκλησης της οικονομικής επιτροπής κάτι για το οποίο είχε εδώ και μέρες ενημερώσει τους Λάκωνες με παρέμβασή της η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις