ΣΠΑΡΤΗ. Κεραυνός εν αιθρία η ενημέρωση από μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πως ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νέων Νοσοκομείων που σχεδίαζε το Ίδρυμα, μεταξύ των οποίων και του Νέου Νοσοκομείου Σπάρτης

Ειδικά στην περιοχή μας πάμπολλα ερωτηματικά και νέες αγωνίες δημιουργεί αυτή η δύστηνος εξέλιξη, αφού η κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου είναι συνυφασμένη με την ουσιαστική αναπτέρωση των υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στη Λακωνία!

Όπως αναφέρεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς, σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες, ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας».

  • Η ανακοίνωση

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται.

Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.

Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις