ΜΑΝΗ. Τον δικό της γολγοθά ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες η γνωστή μαγείρισσα Μαίρη Παναγάκου από τη Μάνη καθώς την περασμένη ∆ευτέρα έχασε τον μοναχογιό της, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο που κατείχε νόμιμα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η κ. Παναγάκου, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει, βρήκε το κουράγιο και μίλησε στο ένθετο «Secret», προσπαθώντας να δώσει τη δική της εξήγηση για το τραγικό συμβάν: «∆υστυχώς, οι καλοί δεν επιβιώνουν. Σε αυτή τη χώρα η αναξιοκρατία βασιλεύει. ∆εν τον κήδεψα στον Κότρωνα, αλλά στη Σπάρτη, γιατί φοβόμουν μη βανδαλίσουν το μνήμα του. Ο γιος μου θέλησε να κάνει την ανατροπή και να κάνει πράγματα που θα βοηθούσαν περισσότερο τα παιδιά του χωριού. Ηθελε να συμμαζέψει τις εκκλησίες, με τις οποίες του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται. Εγινε επίτροπος των εκκλησιών και δώρισε το πνευματικό κέντρο, που ήταν ιδιωτική δωρεά τελείως, ώστε να μπορούν τα παιδιά του χωριού, μετανάστες τα περισσότερα, να έχουν κάποια δυνατότητα για περισσότερη μόρφωση. Μάθαιναν δωρεάν αγγλικά, βυζαντινή αγιογραφία και βιολί. Συμμετείχαν σε σεμινάρια που άνοιγαν τους ορίζοντές τους. ∆ηλαδή τους πήγαινε στην Αστυνομία για να αγαπήσουν τους αστυνομικούς, να δουν πώς είναι τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες. Επαιρναν μέρος σε σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε μικρή έκταση και με το Λιμενικό μάθαιναν πώς να καθαρίζουν τις ακτές και τον βυθό της θάλασσας».

Η ίδια μάλιστα αναφέρει ότι τόσο ο αδικοχαμένος γιος της όσο και εκείνη φοβούνταν για τη ζωή τους. «Ο Αντώνης φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εμένα. Φοβόταν ότι μπορεί να πετάξουν κάτι μέσα στον χώρο μας και να μας ενοχοποιήσουν. ∆εν μπορούσε να περάσει από έναν συγκεκριμένο χώρο, όπου όλοι αυτοί οι κουτσομπόληδες μονίμως όλη μέρα έκαναν σχέδια και έβγαζαν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν εναντίον μου και εναντίον του Αντώνη και πώς θα μας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Μόνο με εμάς ασχολούνταν», λέει με νόημα και περιγράφει πώς συνέβη το θλιβερό περιστατικό: «Τελευταία φορά μίλησα μαζί του τη ∆ευτέρα στις 2 το μεσημέρι. Μου είπε ότι ήθελε ένα σάντουιτς. Του το έφτιαξα και το έφαγε. Καθάριζε το σπίτι του και έβγαλε πολλά σκουπίδια. Τον ρώτησα αν θα βάλει πλυντήριο και μου είπε “ίσως αύριο”. Στη συνέχεια του είπα: “Φεύγω, Αντώνη, και θα έρθει σε λίγο ο κύριος Νίκος να καθίσει μαζί σου”. Μου είπε: “∆εν χρειάζεται να έρθει”. Πιστεύω ότι ο Αντώνης τα είχε οργανώσει όλα. Την ώρα που γύριζα από το Γύθειο με πήρε τηλέφωνο κάποιος και μου είπε ότι μόλις τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε “αντίο” και ότι άκουσε τον πυροβολισμό. ∆εν μπόρεσα να τον δω, γιατί ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, δεν θα το άντεχα».

Η ίδια μάλιστα εξηγεί γιατί τον έντυσε γαμπρό στην κηδεία του, ενώ μιλάει και για την οικογένειά της, που ξεκληρίστηκε.

«Τον έντυσα γαμπρό στην κηδεία. Ολα ήταν άσπρα, πολλά λουλούδια, και μοιράστηκαν κουφέτα και γλυκά. Μέσα σε δύο μήνες έχασα όλη μου την οικογένεια. Ο σύζυγός μου πέθανε στις 8 ∆εκεμβρίου του 2022 έπειτα από μια 18χρονη, επώδυνη ασθένεια, εγκεφαλικά και καρκίνο. Αμέσως πέθανε ένας αδελφικός του φίλος από ανακοπή και σε λίγες μέρες και η άλλη επίτροπος που ήταν μαζί, από καρκίνο. Ολα είναι βαριά, δεν μπορώ να τα αντέξω».

Η Μαίρη Παναγάκου, τέλος, αποκαλύπτει πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ότι θα κάνει τα πάντα για τη μνήμη του γιου της.

«Εγώ έχω σκοπό να αποκαλύψω και να τιμωρηθούν όσοι τον πίκραναν και τον εξώθησαν σε αυτή την ενέργεια. Αυτό για τη μνήμη του, καθώς ήταν έντιμος άνθρωπος. Ο Αντώνης θεωρώ ότι τα είχε ετοιμάσει όλα από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν πήγε να βρει το δίκιο του στο Πρωτοδικείο Γυθείου για μια υπόθεση στην οποία είχε αθωωθεί και εγκαλούσε εννέα κατηγορουμένους για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση. Ο πρόεδρος των πρωτοδικών, αντί να ασχοληθεί με τις κατηγορίες εναντίον τους, με την τεχνική του συνηγόρου οδηγήθηκε στο να επανεξετάσει την αθωωτική απόφαση υπέρ του Αντώνη. Αυτό τον έκανε να εκραγεί στο δικαστήριο, αντιλαμβανόμενος την αδικία και την κακή διεξαγωγή της δίκης, και απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο και τον συνήγορο ζητώντας τους δικαιοσύνη. Στη μνήμη του γιου μου, θα παλέψω να αλλάξουν κάποια πράγματα σε αυτόν τον τόπο, ώστε η θυσία του να μην πάει χαμένη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις