ΣΠΑΡΤΗ. Μοιράγιας, Βακαλόπουλος, Καπονικολός, Δημητρακοπούλου, Πρέβα, Καρλαύτης και τόσοι άλλοι παραιτήθηκαν! Πολλοί περισσότεροι οι δυσαρεστημένοι.

Είναι ερωτήματα που συνοψίζονται σε ένα: Τι δεν πάει καλά με την δημοτική αρχή Σπάρτης και παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον τα στελέχη της;

Σχεδόν το 75% της εκλογικής δύναμης του συνδυασμού Δούκα έχει παραιτηθεί. Αν μάλιστα κάποιος υπολογίσει και τις παραιτήσεις ειδικών συμβούλων αλλά και την άρνηση ακόμα περισσότερων να λάβουν είτε έμμισθες είτε άμισθες θέσεις, τότε καταλήγει σε μια δραματική διαπίστωση για την δημοτική αρχή Σπάρτης. Δεδομένου ότι ακόμα και η πρόεδρος του Σώματος Ελένη Δαράκη έχει πλέον πάρει αποστάσεις και την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες για αποχωρήσεις και άλλων σημαντικών στελεχών, αναρωτιέται κανείς πως θα «βγει» η θητεία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, όταν μάλιστα μεσολαβούν εκλογές.

Τα πιο πάνω στοιχεία, που όσο τα ψάχνει κανείς τόσο ανακαλύπτει βαθύτατο πρόβλημα, οδηγούν αβίαστα και στην εκτίμηση ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στον Πέτρο Δούκα να συγκροτήσει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο και να συμμετέχει στις εκλογές.

Αυτό όμως δεν πρέπει να προβληματίζει μόνον τους πολίτες αλλά κυρίως τα μέλη και στελέχη της παράταξης Δούκα που έχουν την υποχρέωση να κρατήσουν τον δήμο «ανοικτό».

Δυστυχώς γι’ αυτούς σήμερα δεν μπορούμε καν να μιλάμε για πρόσωπα με ισχύ και επιρροή που στηρίζουν Δούκα γιατί αυτά είναι τα πρώτα που αποφάσισαν να απομακρυνθούν. Σε ότι δε αφορά στο κόμμα που σχεδόν τον επέβαλε, στη συνέχεια τον διέγραψε.

Κανείς δεν παραβλέπει ότι ο δήμαρχος είναι, εσχάτως, υπερκινητικός και σε μόνιμη έξοδο προς την κοινωνία, αντιλαμβανόμενος προφανώς το πρόβλημα, αλλά είναι μάλλον αργά για να ανατρέψει το κλίμα. Άλλωστε ποτέ ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη οπότε μετρώντας κανείς τις δυνάμεις αλλά και τις εφεδρείες της δημοτικής αρχής ίσως να χρειάζεται τα δάκτυλα μόνον τους ενός χεριού.

Τον Μάρτιο αναμένονται ανακοινώσεις από υποψήφιους δημάρχους Σπάρτης και έτσι θα διαφανούν και οι μετακινήσεις συμβούλων και συνεργατών του Πέτρου Δούκα προς τις παλαιές και τις νέες παρατάξεις.

Ευχή όλων είναι όσοι απομένουν ακόμα στο κατάστρωμα του καραβιού που λέγεται «Δήμος Σπάρτης» να αντέξουν και να το οδηγήσουν με ασφάλεια στον επόμενο σταθμό που είναι οι εκλογές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις