ΜΑΝΗ. Η είδηση πως ο Αντώνης Παναγάκος ο γιος της γνωστής μαγείρισσας Μαίρης Παναγάκου, έδωσε τέλος στη ζωή του συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο ίδιος είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πριν από λίγα χρόνια όπως και η μητέρα του ενώ στο τελευταίο αντίο ράγισαν καρδιές.

Ο Αντώνης Παναγάκος ήταν ένας άνθρωπος χαμογελαστός, γεμάτος όρεξη και αγάπη για τα κοινά. Ζούσε μόνιμα στον Κότρωνα της Μάνης μαζί με την μητέρα του και δραστηριοποιείτο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Λίγο μετά την τραγική είδηση η μητέρα του είχε μιλήσει ζωντανά στην εκπομπή και είχε αναφερθεί στο παιδί της και τον πόλεμο που δεχόταν από κάποιους ανθρώπους.

Μάλιστα στην τελευταία του ανάρτηση λίγη ώρα πριν το μοιραίο ο ίδιος είχε γράψει:

«7 χρόνια γεμάτα πόλεμο , μίσος, έχθρα, κακία και μηνύσεις….. άντεξα γιατί εσείς όλοι που τα κάνατε και τα προκαλέσατε αυτά είστε απλά για να γελάωμαζί σας!!»

Ο Αντώνης Παναγάκος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε με όπλο στο κεφάλι, κατά τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου

Η υπόθεση, εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τις τοπικές αστυνομικές αρχές που ψάχνουν τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Η μητέρα του, Μαίρη Παναγάκου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μίλησε για την απώλεια του μονακριβού παιδιού της.

«Με βλέπει από ψηλά κι αυτό που ήθελε ήταν να ακουστεί το έργο του και να συνεχιστεί. Γι’ αυτό είμαι εδώ για να πω ότι θα συνεχίζω ό,τι έκανε και θα επαυξάνω, δε θα το αφήσω έτσι…

Στις επιστολές που άφησε ζητά συγχώρεση. Όπως μου είπε ο Μητροπολίτης Σπάρτης, Ευστάθιος, έζησε κάποιες ώρες κι αυτές τις ώρες που έζησε μίλησε με τον Θεό, ζήτησε συγχώρεση και τον δέχθηκε κοντά του. Τώρα η ζωή μου είναι άδεια

Έγραψε μία επιστολή που την πήρε η αστυνομία για το δικαστήριο. Η δεύτερη απευθυνόταν σε δύο φίλους του αστυνομικούς από τους οποίους ζητούσε συγγνώμη και τους έλεγε ότι δεν μπορούσε άλλο να ζει σε αυτήν την κοινωνία. Σε εμένα έγραφε “μανούλα θέλω να κρατήσεις το ξενοδοχειάκι μας, εσύ θα αντέξεις και τιμώρησε όσους με πίκραναν. Είσαι δυνατή σαν βράχος, που ό,τι πέσει πάνω του σπάει και είσαι το ατσάλι που δε λυγίζει ποτέ. Ξέρω ότι θα τα βγάλεις πέρα, συνέχισε το έργο μου”

Ήταν πολύ θλιμμένος γιατί μέσα σε δυο μήνες είχαμε πέντε δικαστήρια και τρεις θανάτους. Έσκασε. Οι θάνατοι οι δύο του στοίχισαν. Ήταν ένας αδελφικός του φίλος, 42 ετών και μια κοπέλα που τον βοηθούσε πολύ στο έργο του στην εκκλησία και ήταν ο κυματοθραύστης σε ό,τι γινόταν. Έφυγε δυστυχώς από καρκίνο κι ο γιος μου έκλαιγε πάνω από το φέρετρό της με λυγμούς. Το δικαστήριο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…

Θέλω μέσα από αυτόν τον πόνο να φτιάξω κάτι που θα κάνει καλό στους ανθρώπους. Και θα πετύχω τη δικαίωση του παιδιού μου με οποιοδήποτε κόστος», τόνισε η τραγική μητέρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις