ΣΠΑΡΤΗ. Χαρακτηριστική κι ενδεικτική του τι πρόκειται να ακολουθήσει είναι η ανταπόκριση του δημοσιογράφου Ηλία Μπόνου στο κεντρικό και εγκεκριμένο από πλήθος τηλεθεατών δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «Μεσόγειος».

Ο Σπαρτιάτης δημοσιογράφος σε ερώτηση του Θάνου Τζιούβελη, μετέφερε όσα (δεν) συνέβησαν τις Απόκριες στη Σπάρτη.

«Στη Σπάρτη «έπεσαν οι μάσκες» και φάνηκε το πρόσωπο του δήμου. Μια ακόμα απόδειξη ότι για όσα δεν έχουν γίνει στον δήμο Σπάρτης από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έφταιγε η πανδημία αλλά ο Δήμος Σπάρτης

Τίποτα καλό, τίποτα γιορτινό, τίποτα για την χαρά παιδιών και την ευχαρίστηση των μεγάλων.

Μια Μουτζουροδευτέρα Στο καστόρι και τα σπίρτα στις φωτιές σε μικρά χωριά.

Την ώρα που όλη η Πελοπόννησος, και αν θέλετε δίπλα μας, Καλαμάτα, Τρίπολη, Γύθειο, πλημμύρισαν από γιορτινές μουσικές και εικόνες, από κόσμος και ενθουσιασμό, η Σπάρτη έμοιαζε να πενθεί. Λες και δεν έχει βγει από την καραντίνα.

Πολλά τα παράπονα και μεγάλη η δυσαρέσκεια του κόσμου, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών που απορούσαν με τη σιωπή και την ακινησία.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πέτρος Δούκας, ως δήμαρχος αλλά και ως πρόεδρος Πολιτισμού, καλούσε τους δημότες, να παρακολουθήσουν, μέρες που είναι, εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου, εμμέσως πρότεινε την Κυριακή να πάνε σε άλλο δήμο στις Κροκεές για το Καρναβάλι, διαφήμισε ένα ρεσιτάλ ιδιωτικού Ωδείου και party ενός συλλόγου με πρόσκληση στην είσοδο και ενημέρωνε ότι το τριήμερο, άκουσον - άκουσον, από τα ηχεία του δημαρχείου θα ακούγεται για 3 ώρες εορταστική μουσική…

Νομίζω ότι το Αλκαντράζ γιορτάζει καλύτερα, όσοι έχουν πένθος θα χαμογέλασαν περισσότερο και οι Σπαρτιάτες για μια ακόμα φορά ένιωσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Επαναλαμβάνω μια ακόμα απόδειξη ότι για όσα δεν έχουν γίνει στον δήμο Σπάρτης από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έφταιγε η πανδημία αλλά ο Δήμος Σπάρτης.

Το Σάββατο 25/2 στις 12:00 η Φιλαρμονική Σπάρτης στη Πλατεία έπαιξε μουσική. Φιλόξενα και τα χωριά μας Ανώγεια, Καστόρι και άλλα… Ευχαριστούμε τους προέδρους, τους μουσικούς και τον μαέστρο που κλήθηκαν να σώσουν τα προσχήματα. Δεν το κατάφεραν, όχι γιατί δεν είναι καλοί οικοδεσπότες ή μουσικοί, αλλά γιατί είναι μόνοι…

Απαντώ λοιπόν στην ερώτηση. Όχι η Σπάρτη δεν είχε πένθος. Απλά δεν πλέον είναι σε θέση να γιορτάσει!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις