ΣΠΑΡΤΗ. Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία που απηύθυνε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στον κομβικό ρόλο που παίζουν αυτές στην εκκλησιαστική ζωή, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να έχουν εικονίσματα στα σπίτια τους, τα οποία αγιάζουν τον χώρο, καθαρίζουν τον νου και βοηθούν στην ψυχική ενδυνάμωσή μας. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να«αναστηλωθεί» και η ανθρώπινη εικόνα, που στις ημέρες μας έχει ευτελιστεί ποικιλοτρόπως.

Ακολούθησε, εντός του Ιερού Ναού, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η λιτάνευση των ιερών εικόνων, σε ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το έτος 843, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε, σε συγκινησιακό κλίμα, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχήθηκε την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας, που τόσο αναπάντεχα έχασαν τη ζωή τους, και την ψυχική ενδυνάμωση των προσφιλών τους προσώπων. Επιπροσθέτως, συνεχάρη το εκκλησίασμα για την τάξη και την ευλάβεια με την οποία συμπροσευχήθηκε, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις