ΣΠΑΡΤΗ. Όσο και αν θέλουν να δείξουν ότι η Λαϊκή Αγορά πρέπει να είναι ο προορισμός του κοινού δεν πείθουν… Ο λόγος για την Λαϊκή Αγορά στη Σπάρτη που εμφανίζει πλέον πολλά σημεία υποβάθμισης και παρακμής.

Γιατί; Γιατί στη Λαϊκή Αγορά πλέον αγοράζεις κιλότες και μπλουζάκια, παντόφλες και σεμέν. Μια βόλτα στην αγορά και καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι το κοινό σιγά σιγά θα την εγκαταλείψει.

Φταίνε οι εποχές, ο Δήμος, οι Παραγωγοί, οι Έμποροι Λαϊκής; Ένα είναι σίγουρο, η Λαϊκή παρακμάζει. Η όψη της και μόνον είναι κακή, ο πλούτος των πάγκων μικρός και φυσικά ένδυμα και υπόδημα στην πρώτη γραμμή...

Πως θέλουν έτσι να ανταγωνιστούν την μαναβική των σούπερ μάρκετ που σιγά σιγά «πνίγουν» την αγορά; Τι κάνουν για να ανανεώσουν, να προσελκύσουν, να πείσουν και να κερδίσουν το κοινό;

Ελάχιστοι οι ντόπιοι παραγωγοί, κάποιοι προτιμούν άλλες Λαϊκές. Πάγκοι εδώ κι εκεί, ούτε φωνές δεν ακούς πλέον να σε καλούν και όλα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο Δήμος Σπάρτης πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πολιτική του με τη Λαϊκή Αγορά. Πού, πότε και πως θα γίνονται Λαϊκές ώστε να ξαναζωντανέψει η σχέση παραγωγού - καταναλωτή. Εκτός και αν ο δήμος πριμοδοτεί ότι εξυπηρετεί τις αλυσίδες s/m;

Ο Φορέας που εκπροσωπεί τους παραγωγούς στη Λαϊκή πρέπει να δώσει στίγμα.

Οι καταναλωτές πρέπει, οι ίδιοι να μεταφέρουν στους παραγωγούς την δυσαρέσκειά τους. Τη λένε στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ αλλά πρέπει να το πουν και στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τους πάγκους.

Η Λαϊκή αγορά πρέπει να ζήσει αλλά έχοντας να προσφέρει, ικανή να κάνει τη διαφορά και έτοιμη να ξεπεράσει τα κακά δεδομένα της εποχής.

Για να ξαναδούμε εικόνες όπως αυτή που δημοσιεύουμε, που μάλλον είναι παρελθόν…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις