ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Τα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού θα γίνουν στην Κόρινθο. Πρόκειται για τους σχολικούς αγώνες που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Ένωση των Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, προκηρύσσει τους αγώνες αυτούς. Τους στηρίζει ο δήμος Κορινθίων.

Πρόκειται για το ατομικό και το ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα του 2023. Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου.

Αναλυτικά:

ΑΤΟΜΙΚΟ: ώρα 10:00 – ΟΜΑΔΙΚΟ: ώρα 16:00.

Ώρα προσέλευσης 9:00

Τα Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στο 4ο Γενικό Λύκειου Κορίνθου με συνδιοργανωτή την Σ.Α.Κ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ. και τον Δήμο Κορινθίων.

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των νομών που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράβολο συμμετοχής 5 ευρώ

Στο ομαδικό πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών των νομών που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και περισσοτέρων της μίας ομάδας από το ίδιο σχολείο.

2. ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν στις εξής 11 κατηγορίες:

Μαθητές-Μαθήτριες

Νηπιαγωγείων

Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Α’ Γυμνασίου
Β’ Γυμνασίου
Γ’ Γυμνασίου
Λυκείων

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 μέλη), με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλή διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο διοργανωτή σύλλογο :
Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας “ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ”,
Τηλ. : 6955478184 , 6973397624
Email: argonaytis.chess@gmail.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις