ΣΠΑΡΤΗ. Σε φάση υλοποίησης μπαίνει πλέον η κατασκευή της νέας γέφυρας τού Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας, που θα αντικαταστήσει την παλαιά μεταλλική, χαρακτηρισμένη εδώ και 20 χρόνια ως ακατάλληλη, λόγω τής φθοράς της.

Υπογράφηκε, λοιπόν, το εργολαβικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου, το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3) στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

  • Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.465.000 €.

Όπως αναφέρθηκε, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες προγραμματίζεται η τελετή θεμελίωσης της νέας γέφυρας στη Σκάλα.

Η νέα οδική γέφυρα θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή. H παλαιά μεταλλική γέφυρα, που μετρά 126 χρόνια ζωής και αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα.

Παράλληλα, προορίζεται να καταστεί χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιανατολική Λακωνία.

  • Η παλαιά γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1896, με τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές της να είναι Γερμανοί και Ιταλοί αντίστοιχα. Το 2001, κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις