ΛΑΚΩΝΙΑ. Με αιτήματα την «απόδοση δικαιοσύνης» και «να μην υπάρξει συγκάλυψη των ευθυνών» για τη σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΝΟ, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές, φορείς και συλλογικότητες, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, απεργούν σήμερα και διοργανώνουν νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα…

Στη Σπάρτη

  • Τροποποίηση λόγω καιρικών συνθηκών: Δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας. Η πορεία, κανονικά!

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Δεν πετούν AEGEAN και η Olympic Air

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη (16/3) τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία. Η απεργία αρχίζει στις 00:01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24:00Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας συμμετέχει στην

  • την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023,

  • και καλεί Εργαζόμενους, Ανέργους και Συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ευρύτατο κάλεσμα

προσκαλούν, τους Εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα, Ανέργους, Συνταξιούχους Εμπόρους, Επαγγελματοβιοτέχνες, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες Φοιτητές, Μαθητές Νέους και Νέες, όλους τους πολίτες της Λακωνίας,

  • σε Απεργιακή Συγκέντρωση

  • την Πέμπτη (16/3, 11:30)

  • στο Πάρκο του ΟΤΕ,

Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη.

Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες τού δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ - ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου»

  • ΑΔΕΔΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – «Οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους»

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων Λακωνίας (Ο.Ε.Β.Ε.Λ.)

«Η χώρα μας βιώνει ανείπωτο πένθος μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών το οποίο στέρησε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους.

Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των ευθυνών όλων όσων εμπλέκονται.

Καλούμε όλα τα μέλη μας- Ελεύθερους επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Πέμπτη 16η Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30π.μ. στο Πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη

  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

«Η απεργία να γίνει ένα παλλαϊκό ηφαίστειο αγώνα απέναντι στον πραγματικό ένοχο: Το κράτος των λίγων, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του, την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος - όφελος στη ζυγαριά του κέρδους.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας καλεί τους συνταξιούχους, εργαζόμενους, νεολαία στην Απεργιακή Συγκέντρωση, Σπάρτη Πάρκο ΟΤΕ 11:30 Π.Μ. Πέμπτη 16 Μάρτη.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Έχουν αξία. Όχι άλλες θυσίες στον βωμό του κέρδους.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας. Δεν είναι η ώρα της σιωπής. Είναι η ώρα της φωνής και του Αγώνα. Το έγκλημα αυτό, δεν θα ξεχαστεί…»

  • Ένωση Φοροτεχνικών- Λογιστών Λακωνίας

«Η χώρα μας βιώνει ανείπωτο πένθος μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Είναι υποχρέωση όλων μας, να αναζητηθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται.

  • Η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Λακωνίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και συμπορευόμενη με την ΠΟΦΕΕ και την ΟΒΕΕΛ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Επιπροσθέτως το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τα μέλη του να μην πραγματοποιηθεί την ημέρα των κινητοποιήσεων καμία διαδικτυακή λογιστική εργασία.

Στη Σπάρτη συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς που θα ξεκινήσει από το ΠΑΡΚΟ ΟΤΕ στις 11:30 π.μ.»

  • Ομάδα Γυναικών Σπάρτης: «Να μη σωπάσουμε»

«Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από το έγκλημα στα Τέμπη και η χώρα σείεται από οργή και τον καθημερινό αγώνα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, που σημαδεύτηκε φέτος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, φωτίζει τη σημασία του αγώνα μας σήμερα: Να μη σωπάσουμε μπροστά στην μεγάλη θλίψη αλλά να δυναμώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, αλλά και για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, να πληρώσουν όλοι δηλαδή οι «μηχανοδηγοί» αυτής της πολιτικής.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Kαλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/3 στις 11.30 π.μ. στη Σπάρτη, στο Πάρκο του ΟΤΕ.

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.

Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη!

Όλες και όλοι στην απεργία.»

  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Ευρώτα, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Ανατολικής Μάνης

«Όλες και όλοι

Στην Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτη στο Πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη, στις 11:30

Απαιτούμε Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές !

Τα διοικητικά συμβούλια των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Λακωνίας μετά από απόφασή τους καλούν όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Λακωνίας στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτη στο Πάρκο του ΟΤΕ (11:30) στη Σπάρτη.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 16 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές και μαθητές. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για να μην ανεχθούμε καμία συγκάλυψη στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Για να μην ξεχάσουμε το αίμα των 57 ανθρώπων που χύθηκε στον βωμό του κέρδους των εταιρειών που λυμαίνονται τα μέσα μεταφοράς.

Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τραίνα!»

  • Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΣΕ)

« […] η ΕΣΕΕ προτρέπει τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις σχετικές κατά τόπον συγκεντρώσεις. Για την Συνομοσπονδία, το δυστύχημα των Τεμπών ανοίγει μια σειρά από κεντρικά θέματα, τα οποία αφορούν άμεσα το εμπόριο της χώρας και την επιβίωσή του. Σε τελική ανάλυση, η αποδιοργάνωση και απαξίωση όχι μόνο του σιδηροδρόμου αλλά όλων των συγκοινωνιών αποτελεί το νούμερο ένα εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την άσκηση της δραστηριότητάς μας.

Παράλληλα, τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών, δεν αφήνουν αλώβητο ούτε τον τουρισμό, αφού δημιουργούν στους επισκέπτες της χώρας πολλαπλά και πολύπλευρα συναισθήματα ανασφάλειας για την χώρα που αποφασίζουν να ταξιδέψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των πόλεών μας την Πέμπτη, 16 τρέχοντος, με κεντρικά θέματα:

Την απαίτηση να μην έχουμε ποτέ ξανά ανάλογα δυστυχήματα ούτε τέτοιον βαρύ φόρο αίματος, εφόσον εξαρτάται από εμάς και μόνο να τα αποφύγουμε.

Την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές μεταφορές και συγκοινωνίες συνολικά.

Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών, αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων μεταφορικών υποδομών.

Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

  • Αντίστοιχα προτείνουμε προς όλους τους συναδέλφους τη συμμετοχή τους στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος αλλά κι υπερτοπικού, από την κάθε Ομοσπονδία μας.

Μέσα από την συμβολή μας στις κινητοποιήσεις, εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν την τρομερή νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα προβάλλουμε την δυσαρέσκειά μας προς το κράτος για την χρόνια αναποτελεσματικότητά του και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες εκσυγχρονισμού που επιτάσσει μια σύγχρονη Πολιτεία

  • Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου (ΟΕΣΠ)

«Η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς της χώρας στις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για την τραγωδία στα Τέμπη.

  • Παροτρύνουμε και προτρέπουμε όλα τα Σωματεία – Μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις με 2ωρη στάση εργασίας. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των νεκρών και στοχεύει στη μη συγκάλυψη και αποποίηση ευθυνών.

Απαιτούμε η έρευνα από τις αρχές να προχωρήσει ταχύτατα και σε βάθος.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται.»

  • Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης

«Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ του πρωτοβάθμιου οργάνου μας την ΕΣΣΕ και του δευτεροβάθμιου οργάνου την Ο.Ε.ΕΣ.Π ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης αποφάσισε να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11:30 πμ στο Πάρκο του ΟΤΕ μαζί με άλλους συλλογικούς φορείς της πόλης μας .

Παροτρύνουμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.»

  • Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) – Νοσοκομείου Λακωνίας (ΝΜ Σπάρτης)

«Να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Στοχοποιούμε τους πραγματικούς ενόχους: Το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας. Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν ρημάξει από προσωπικό και υποδομές, για την εντατικοποίηση των υγειονομικών, τις μακροχρόνιες αναμονές των ασθενών, την οικονομική αφαίμαξη του λαού για να βρει την υγειά του. Την ίδια στιγμή η πανδημία μετατράπηκε σε χρυσή ευκαιρία, σε «αγελάδα» μετρητών και κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!

Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών κολοσσών.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας μετράνε! Έχουν αξία!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Ακόμα πιο αποφασισμένοι.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις