ΣΠΑΡΤΗ. Ο Χρήστος Αλεξάκος, ψυχολόγος, τέως δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών «Ελπίδα», επανέρχεται προκειμένου να επισημάνει και να αναταράξει τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Σπάρτης.

Ως γνωστόν ο Χρήστος Αλεξάκος εκτός από δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής παράταξης διετέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Διακρίθηκε για την ηπιότητα αλλά και την πρωτοτυπία, ξεπέρασε τεχνητούς διαχωρισμούς και ήρθε κοντά ακόμα και με τους δριμύτερους αντιπάλους του όταν υπονόμευαν συγκεκριμένες επιλογές στον Τουρισμό. Ωστόσο η επάνοδός του δεν έχει να κάνει μόνο με τον Τουριστικό τομέα αλλά συνολικά με όσα διαδραματίζονται και καταγράφονται σήμερα και μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου στον δήμο Σπάρτης.

Γνωρίζει πολύ καλά το πεδίο, το μείγμα ανθρώπων και ιδεών, τις διεργασίες, τα κίνητρα ενός εκάστου, τις παθογένειες, τη σύγχυση, τις αδυναμίες, τα προσόντα, τις δυνατότητες. Έχοντας μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης και αξιολόγησης προσωπικού αλλά με ικανή θητεία δίπλα σε πολιτικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης (Αβραμόπουλο, Μπακογιάννη, Κακλαμάνη) αλλά κι έχοντας είτε συνεργαστεί είτε αντιπαρατεθεί με δύο πρώην δημάρχους, τους κ.κ. Αργειτάκο και Βαλιώτη, είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να καταδείξει ζητήματα που αφορούν στον δήμο, στην παρατεταμένη απραξία αλλά και στον προεκλογικό παροξυσμό που ενδέχεται να θολώσει επικίνδυνα το τοπίο. Άλλωστε είναι αυτός που διαφώνησε δημόσια με την επιλογή στο πρόσωπο του Πέτρου Δούκα την ώρα που ο δήμος χρειαζόταν μια υπερβατική και ενωτική στάση απ’ όλους η οποία δεν υπήρξε ποτέ (2019).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Notospress o Χρήστος Αλεξάκος το διάστημα από 20 έως 26 Μαρτίου θα έχει στη Σπάρτη και σε χωριά επαφές με συνεργάτες, φίλους και συνδημότες και δεν αποκλείεται να προβεί και σε δημόσια εκτίμηση των πραγμάτων έτσι όπως σήμερα διαμορφώνονται. Πιθανή θεωρείται και η ανακοίνωση για όσα αφορούν στο εγγύς μέλλον του Δήμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις