ΣΠΑΡΤΗ. Όπως λέει ο λαός «είδε και απόειδε» και έβαλε πωλητήριο… Η πάλαι ποτέ λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου «πωλείται» σύμφωνα με την ιδέα συμπολίτη που έτσι θέλησε να εκφράσει την αγανάκτησή του για την κατάντια στο κέντρο της Σπάρτης.

Ένα έργο που, ήδη στη συνείδηση των πολιτών, είναι καταδικασμένο, ακόμα και αν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί κανονικά… Γιατί η τακτική του δήμου Σπάρτης, όχι μόνον τοποθετεί τον δημότη έξω και μακριά από κάθε έργο, κάθε απόφαση και κάθε εξέλιξη αλλά, υποβαθμίζει και τελικά υπονομεύει την πόλη.

Το «οικόπεδο» λοιπόν της Παλαιολόγου «πωλείται» και όχι μόνον αυτό αφού διατίθενται «κομμάτια» και σε άλλα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την αγγελία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται για πληροφορίες στον Δήμο Σπάρτης.

Ντροπή! Η δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει ότι έχει χάσει πλέον κάθε έρεισμα στην κοινωνία με την συστηματική απαξίωση της σχέσης δήμου - πολίτη και την εξόφθαλμη, πλέον, υποβάθμιση της καθημερινότητας.

Πόσο δύσκολο θα ήταν ο δήμαρχος της Σπάρτης να ενημερώσει τους δημότες για τον λόγο που έχει γίνει διακοπή εργασιών στο κεντρικότερο έργο της πόλης; Όταν μάλιστα αυτό το έργο είναι κεντρικό, σημαντικό και ξεκίνησε μετά από κρίσιμες διεργασίες.

Ποτέ άλλοτε και πουθενά αλλού τα έργα που χρηματοδοτούνται από της Ευρώπη, το Κράτος και τον έλληνα πολίτη δεν οδήγησαν μια πόλη σε παρακμή αντί σε ανάπτυξη. Ξενία, Open Mall, Παλαιολόγου, κ.α. Μια πόλη αποστεωμένη, σέρνεται, βυθίζεται. Κάθε μέρα πλέον οι δημότες Σπάρτης αναρωτιούνται τι δεν κάναμε σωστά για να έχουμε αυτή την τύχη;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις