ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σήμερα Σάββατο στις 10.30 θα βρίσκεται στη Μονεμβασιά, για την υπογραφή συμβάσεων καθώς και για την επίσημη έναρξη των εργασιών δύο καθοριστικών έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην καστροπολιτεία.

Τα πρώτο έργο αφορά στον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς, έργο 980.540,40 ευρώ το οποίο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Μονεμβασίας, ο ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Το δεύτερο έργο είναι η διαμόρφωση σε δημοτικό μουσείο του σπιτιού του παγκοσμίως γνωστού Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Το έργο, με προϋπολογισμό 235.600, υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Η υπουργός θα έχει συνεργασία με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο τους αντιπεριφερειάρχες και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Μονεμβασίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, έργο προϋπολογισμού 6.800.360 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο της ίδια συνάντησης, σύμφωνα και με την ανακοίνωση από το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα γίνει ενημέρωση ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης βελτίωσης της ΕΟ 86 Κροκεές - Μολάοι - Μονεμβασιά, στο τμήμα γέφυρα Μονεμβασιάς - πύλη Κάστρου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις