ΣΠΑΡΤΗ. Ο Πέτρος Δούκας δεν θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια… Ο Σταύρος Αργειτάκος πρέπει να απαντήσει στα στελέχη του τελικά τι θα κάνει… Ο Βαγγέλης Βαλιώτης κατεβαίνει και καλεί τους νέους σε εγρήγορση… Η Ντία Τζανετέα ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιο και με αυτό ασχολείται τώρα… Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος δηλώνει ότι θα είναι επικεφαλής παράταξης… Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέρχεται ανανεωμένη… Η Τασία Κανελλοπούλου είναι σε επαφές με ποιοτικό κριτήριο… Το σενάριο Θεόδωρου Βερούτη για τον δήμο Σπάρτης, μάλλον, εκπνέει…

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι τελικά θα έχουμε 4-5 υποψηφιότητες. Επίσης σημασία έχει τι θα πράξει τις επόμενες ημέρες ο Χρήστος Α. Πλειώτας που δεν τον αφήνει αδιάφορο η αυτοδιοίκηση, ποια θα είναι η δημόσια θέση που αναμένεται να πάρει ο Χρήστος Αλεξάκος, τι θα κάνει ο Σπύρος Μοιράγιας, ποια η στάση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένης Δαράκη και αν τελικά ο σημερινός δήμαρχος Πέτρος Δούκας διατηρήσει την συνοχή της ομάδας που του έχει απομείνει.

Σημασία έχει και το τι θα πράξουν τα κόμματα, (ποιες εντολές θα δώσουν στις Νομαρχιακές) αλλά αυτό θα το ξέρουμε μετά τις εθνικές εκλογές, γεγονός που αποδυναμώνει αρκετά την επιρροή τους στις σημερινές εξελίξεις. Για τον ίδιο λόγο αποδυναμώνονται προς το παρόν και οι βουλευτές.

Καταλύτης στις εξελίξεις η στάση των προέδρων των χωριών που κρατούν στάση αναμονής για να δουν προς τα πού θα γύρει η εκλογή. Επίσης ισχυρά στελέχη που ενδιαφέρονται για το κεντρικό συμβούλιο του Δήμου θα αποφασίσουν με κριτήριο την εκλογή τους. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν οι ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί με τους επικεφαλής και θα πρυτανεύσει η προσωπική επιτυχία κάθε συμβούλου και όχι αυτή του συνδυασμού που είτε βρίσκονται είτε έχουν δεχθεί πρόταση…

Πληροφορίες θέλουν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι να μετακινούνται αυτόβουλα σε νέους συνδυασμούς.

Ακόμα δεν έχουμε ακούσει για προγραμματικές θέσεις και αυτό είναι φυσικό αφού πρέπει να προηγηθούν οι σαφείς ανακοινώσεις όλων των υποψηφιοτήτων.

Πολύ κρίσιμο θα αποδειχθεί και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Για παράδειγμα μια αποδυναμωμένη ΝΔ στην εθνική κάλπη ευνοεί συγκεκριμένους υποψήφιους και στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις