ΣΠΑΡΤΗ. Έχουν κάθε δίκιο αλλά που να το βρουν; Πολίτες της Λακωνίας δεν ορίζουν τις περιουσίες τους. Καθημερινά βιώνουν την παρανομία μέσα σε χωράφια, αυλές και σπίτια. Έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους γνωστούς - αγνώστους και τελικά είναι αυτοί, οι νοικοκυραίοι, που φεύγουν για να μην γίνει το κακό.

Συγκλονίζουν με όσα λένε αλλά και με αυτά που αισθάνονται πολίτες της σύγχρονης Ελλάδας στον δήμο Σπάρτης.

Σε Ξηροκάμπι, Παλαιοπαναγιά, Τραπεζοντή, Αμύκλες, Ριζά, Ριβιώτισσα, Γούναρι, Καλάμι, Συκαράκι, Κλάδα, Μαγούλα, Αγόριαννη, Πελλάνα, Λογγανίκο, Αλευρού, Περιβόλια, κ.α.

Πολίτες καταγγέλλουν στο Notospress ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Κλοπές, διαρρήξεις, φθορές, απειλές. Σε καθημερινή βάση και παντού. Οι γνωστοί - άγνωστοι δεν διστάζουν πλέον ούτε μπροστά στις κάμερες. Φορούν κουκούλες, ναρκώνουν σκυλιά, κόβουν λουκέτα, σπάζουν τζάμια, αρπάζουν, εργαλεία, χρήματα, κοσμήματα, αυτοκίνητα. Δεν σταματούν σε τίποτα. Ακόμα και αν δεν βρουν κάτι χρήσιμο θα κάνουν ζημιά.

Δεκάδες επιθέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για να αρπάξουν τον χαλκό από τα καλώδια. Κλοπή ρεύματος σε δημόσια θέα. Κίνηση με αυτοκίνητα που είναι δημόσιος κίνδυνος.

Οι πολίτες δεν θα κάνουν το λάθος να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αλλά «γελούν» πικρά όταν ακούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκο να λέει, από τη Μάνη, ότι έχουμε ασφαλή χώρα ενώ το εξοχικό του το προστατεύουν καθημερινά δεκάδες αστυνομικοί που βέβαια λείπουν από την πόλη και τα χωριά.

Πολίτης από τα περίχωρα της Σπάρτης αναφέρει: «Σας στέλνω οπτικό υλικό, με την παράνομη, σημερινή εισβολή νεαρών Ρομά, στο αγρόκτημα της οικογένειας μου, στα περίχωρα της Σπάρτης, για να έχετε μία ακόμα οπτική του προβλήματος στην περιοχή. Ημέρα 21/3/23 - Ώρα 15:50»

Μπορεί να φανταστεί ο υπουργός Προστασίας του πολίτη τι θα γινόταν αν την ώρα που οι 3 γνωστοί - άγνωστοι βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη ερχόταν ο ιδιοκτήτης; Τι θα έπρεπε να κάνει; Τι θα έκανε ο υπουργός αν μέσα στο σπίτι του ερχόταν αντιμέτωπος με τρείς κλέφτες;

Άλλος πολίτης γράφει: «Είμαι 50 χρονών. Αγωνίστηκα και αγωνίζομαικαθημερινά να διατηρήσω την περιουσία των παππούδων μου και να κρατήσω την οικογένειά μου στο χωριό. Μάλλον έκανα λάθος. Λογάριασα χωρίς τα αφεντικά… Πίστεψα ότι με φορολογεί ένα Κράτος με Νόμους και Δικαιοσύνη. Δεν αντέχω άλλο να εκθέτω τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, σε κίνδυνο. Θα φύγουμε και θα δώσουμε τα κλειδιά στους πολιτικούς που κοιτούν αλλού, στους νομικούς που θησαυρίζουν, στους δικαστές που πατούν σφραγίδες… Ευχαριστούμε την Αστυνομία που είναι στο πλευρό μας αλλά αυτό δεν είναι ζωή, είναι μαρτύριο… Δεν ονειρεύτηκα αυτή την Ελλάδα…»

Τι απαντούν σε αυτόν τον 50χρονο Φαρίτη οι πολιτικοί και ο υπουργός; Είναι η Ελλάδα χώρα ασφαλής και δίκαιη;

Οι γνωστοί - άγνωστοι μεγαλώνουν σε ηλικία και έχουν και διάθεση για διασκέδαση. Συχνά είναι τα επεισόδια που δημιουργούν σε κέντρα ψυχαγωγίας. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναγκάζονται να έχουν «μπράβους» για να αντιμετωπίσουν τις ομάδες των γνωστών - αγνώστων που είναι έτοιμοι να κάνουν σαματά.

Τον τελευταίο καιρό επειδή η Αστυνομία έχει αποδεκατίσει τα παράνομα οχήματα των γνωστών - αγνώστων σημειώνονται πολλές κλοπές οχημάτων. Αρπάζουν ΙΧ ή αγροτικά νύκτα και «κτυπούν» περιοχές σε απόσταση. Εκεί αν χρειαστεί αλλάζουν τα οχήματα με άλλα κλεμμένα κι επιστρέφουν…

Η Αστυνομία είναι ίσως η μόνη Υπηρεσία που εμπλέκεται και αναλαμβάνει σε άμεσο χρόνο την ευθύνη που της αναλογεί και με βάση τη δύναμη που διαθέτει. Όμως αυτό που συμβαίνει ξεπερνά κάθε λογική και κάθε ανοχή. Υπάρχουν γνωστοί - άγνωστοι με 40 δικογραφίες τον χρόνο, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν συλληφθεί (αυτόφωρο), αλλά κυκλοφορούν την επόμενη μέρα ανάμεσά μας και μάλιστα προκαλούν…

Η Πολιτεία δίνει πλήθος επιδομάτων και βοηθημάτων στους γνωστούς - αγνώστους, η Κοινωνία προσφέρει μεροκάματο, ανοχή και υπομονή. Ωστόσο η ζωή στα χωριά αλλά και στην πόλη του Δήμου Σπάρτης είναι πλέον επικίνδυνα εκτεθειμένη σε ένα πληθυσμό παράνομων και εγκληματιών που αυξάνεται και επεκτείνεται

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις