ΛΑΚΩΝΙΑ. Όπως είναι γνωστό στη Λακωνία και κατά βάση στον δήμο Ευρώτα βρίσκονται για εργασία χιλιάδες Πακιστανοί εργάτες γης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κοινότητα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αγροτική παραγωγή και τον παραγόμενο πλούτο. Κοινότητα που έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Η έλλειψη σε εργατικά χέρια κι εργάτες γης ήταν βασικό χαρακτηριστικό της περιόδου που μόλις ολοκληρώνεται με τους πολίτες να αναρωτιούνται αν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολιτικά. Όπως φαίνεται όμως προβληματισμό για το μέλλον δεν έχουν μόνο οι Έλληνες παραγωγοί αλλά και η Πακιστανική Κοινότητα. Σε video που προβάλει το The Toc φαίνεται ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τους Πακιστανούς (της Μανωλάδας) ότι κινδυνεύουν από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε συγκέντρωση Πακιστανών στην Ηλεία ο Μάκης Μπαλαούρας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Εμείς είμαστε στο πλευρό σας, η ΝΔ θέλει να σας διώξει»

Αίσθηση προκάλεσε το βίντεο με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος παρευρέθη σε συγκέντρωση της Πακιστανικής κοινότητας στην Ηλεία, όπου και τους υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όλα όσα δεν πρόλαβε την «πρώτη φορά αριστερά».

«Είμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Βουλευτής εδώ στο νομό Ηλείας και θα είμαι και τώρα ξανά υποψήφιος» ακούγεται να λέει ο κ. Μπαλαούρας, λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι με το μέρος των εργαζομένων και όσων υποφέρουν.

Ο πρώην βουλευτής υπενθύμισε επίσης στο ακροατήριο του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά ως βουλευτής έφερε το νόμο με το εργόσημο, με τον οποίο «όχι μόνο παίρνετε τα λεφτά σας, αλλά έχετε και καλές συνθήκες να μένετε».

Στην συνέχεια ο κ. Μπαλαούρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως κατήργησε το μεταρρυθμιστικό έργο της Αριστεράς και προειδοποίησε πως η ΝΔ θα τους διώξει για να φέρει άλλους με αεροπλάνα.

«Η Νέα Δημοκρατία - εμείς δεν προλάβαμε να τα φτιάξουμε όλα - όταν ήρθε, τα κατήργησε όλα. Και τώρα, η ΝΔ θέλει να σας διώξει και να φέρνει με αεροπλάνα εργάτες γης και μετά να γυρίζουν στην πατρίδα τους. Έκανε πειράματα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εργάτες γης και για τη φράουλα στην περιοχή, αλλά και για άλλες εργασίες. Ούτε φτάνουν οι εργάτες που έρχονται, αλλά δεν έχουν και εμπειρία. Εσείς εδώ έχετε εμπειρία, αποκτήσατε γνώση» είπε προς το κοινό του.

Στο τέλος του βίντεο, το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα και ένα από τα μέλη της κοινότητας αναφωνεί ότι «εμείς στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις