ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε την Τρίτη (14/3) η δράση ενημέρωσης με θέμα την Παιδική Κακοποίηση, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία του Δήμου.

Η δράση ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε σταδιακά σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου και την αποτροπή εμφάνισής του στο μέλλον.

  • Κοχυλάκι

Με αφορμή το παιδικό βιβλίο: «Κοχυλάκι, εσύ δεν φταις !», που διαβάστηκε και δραματοποιήθηκε από τις υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας, συζητήθηκαν θέματα όπως ποιος είναι ο προσωπικός και δημόσιος χώρος, η έννοια του καλού και κακού μυστικού καθώς και το καλό και κακό άγγιγμα.

Τα παιδιά, πραγματικά έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και ενημερώθηκαν για τους τρόπους προστασίας του σώματός τους, με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας, καθώς και τους Προϊσταμένους όλων των Νηπιαγωγείων του Δήμου, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτής της δράσης και να υπόσχεται μια μελλοντική συνεργασία με σκοπό την προάσπιση και ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις