ΠΑΤΡΑ. Τα απίθανα και όμως ελληνικά συνεχίζονται, με τα έργα ενόψει δημοτικών εκλογών να έχουν πάρει «φωτιά» σε μια σειρά από περιοχές της χώρας. Στην Πάτρα, είπαν να φτιάξουν καινούργιο πεζοδρόμιο και το έκαναν. Όταν όμως το ολοκλήρωσαν διαπίστωσαν πως αυτό ήταν χαμηλότερα από το ύψος του δρόμου και υπήρχαν κίνδυνοι για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αποφασίστηκε να γίνει ένας δεύτερος γύρος έργων, ώστε δρόμος και πεζοδρόμιο να έρθουν στο σωστό ύψος.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο γίνονται εργασίες στην οδό Αρέθα, από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου και έως τη συμβολή της με την Στεφάνου Θωμόπουλου στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην Πάτρα.

Σύντομα ωστόσο οι υπεύθυνοι του έργου ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι που ακύρωνε τη χρησιμότητα και κυρίως την ασφάλεια των ολοκαίνουριων πεζοδρομίων. Αυτά σε κάποια σημεία ήταν χαμηλότερα από τον δρόμο.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε νέα δεδομένα στο έργο. Πλέον θα έπρεπε να γίνει μείωση στο υψόμετρο του δρόμου. Εδώ και περίπου έναν μήνα ξεκίνησαν εργασίες εκβάθυνσης έως και περίπου 30 πόντους ώστε δρόμος και πεζοδρόμιο να έχουν μια ανεκτή υψομετρική διαφορά. Δείτε τις εικόνες του thebest.gr, από το σημείο που συνεχίζονται τα έργα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις